Política

Macron rep el suport directe de la patronal i del principal sindicat

Els sindicats proritzen evitar els vots a l’extrema dreta per defensar la democràcia

El president francès i candidat a la reelecció, Emmanuel Macron, ha rebut aquest dimarts el suport directe de la patronal i del principal sindicat de cara a la segona volta dels comicis el pròxim 24 d’abril, en la qual, igual que en 2017, s’enfrontarà a la ultradretana Marine Le Pen.

L’organització patronal Medef considera que el programa de l’exministre d’Economia “és el més favorable per a assegurar el creixement de l’economia i de l’ocupació” a França, i encara que no obvia que té “llacunes”, el veu com el més capaç per a preparar França per als desafiaments del futur.

El full de ruta de Le Pen, en la seva opinió, conduiria al país a quedar-se enrere respecte als seus veïns, el col·locaria al marge de la Unió Europea i degradaria la confiança dels actors econòmics, reduint així les inversions i la creació de llocs de treball.

Entre els sindicats, el principal, el moderat Confederació Francesa Democràtica del Treball (CFDT), ja va deixar clar en la nit electoral de diumenge que no es tracta tant de triar un programa com de defensar la democràcia. “El fracàs de Marine Le Pen només serà possible amb la mobilització de tots els partidaris del nostre pacte republicà”, van apuntar fonts del sindicat en un comunicat, en el qual van demanar el vot explícit per al president sortint.

La seva crida, segons van subratllar, no equival ni a una aprovació del balanç de Macron des de la seva arribada al poder en 2017 ni a un suport al seu programa, però apunta que per a poder continuar defensant els interessos dels treballadors primer cal vèncer a l’extrema dreta.

La CGT, la segona central de França i d’orientació esquerrana, també ha advertit avui després de la reunió del seu consell executiu que l’extrema dreta està a les portes de l’Elisi. “La situació és greu. Ni un vot del món del treball per a l’extrema dreta! El progrés social com a únic objectiu”, ha afirmat el seu comunicat, on, igual que en 2017, ha recolzat de manera indirecta a Macron.

Entre els altres sindicats, CFE-CGC, que alberga el sindicat de policies Alliance, de dretes, no sol donar consignes als seus seguidors.

L’actual cap d’Estat francès va aconseguir en la primera volta celebrada aquest passat diumenge un 27,84% dels sufragis, enfront del 23,15% de Le Pen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona