Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Mariúpol resisteix el setge de les tropes russes

Les autoritats de la ciutat portuària asseguren que encara no han caigut sota el control total de Moscou

Milers de persones estan refugiades a una antiga fàbrica metal·lúrgica

La ciutat portuària de Mariúpol resisteix, de moment, al setge de les tropes russes. Quan es compleixen 55 dies de la invasió russa a Ucraïna aquesta urbs, situada al sud del país, viu moments molt crítics.

Milers de civils resisteixen els continus bombardejos de l’exèrcit rus refugiats a les instal·lacions de d’Azovstal, una antiga planta metal·lúrgica creada a la dècada de 1930.“Civils, entre ells dones i nens, es refugien a les instal·lacions de la planta”, ha assegurat avui el cap de la policia de Mariúpol, Mykhailo Vershynin, en declaracions realitzades en un programa de la televisió local, segons informa l’agència de notícies Ukrinform. “Les tropes d’ocupació no només llancen bombes sobre la planta d’Azovstal (que encara defensen els soldats ucraïnesos), sinó que bombardegen caòticament els barris residencials de la ciutat, on recentment van permetre el retorn de civils”, assegura per la seva banda el tinent d’alcalde de la ciutat, Petro Andriushchenko. Segons Andriushchenko, des del començament de l’ofensiva a l’est d’Ucraïna, mercenaris de l’anomenada República Popular de Donetsk (autoproclamada república independent reconeguda per Moscou) han pres les posicions de les forces russes a Mariúpol com a part de la rotació de tropes.

La ciutat portuària va arribar a comptar amb una població de mig milió d’habitants abans de la invasió russa i actualment només queden uns 100.000 residents, que afronten una catàstrofe humanitària, perquè no disposen dels serveis bàsics com ara menjar, aigua i electricitat.

Moscou va llançar un ultimàtum aquest cap de setmana als residents i combatents de la ciutat perquè es rendissin, fet que Ucraïna va rebutjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes