Política

El rei d’Espanya fa públic que té uns 2,6 milions d’euros de patrimoni

El monarca posseeix prop de 2,3 milions en comptes corrents o d’estalvi i uns 300.000 euros en obres d’art i antiguitats

El rei d’Espanya, Felip VI, ha fet públic el seu patrimoni en una decisió inèdita en l’àmbit de la monarquia espanyola. Segons el que ha publicat al web de la Casa Reial, el monarca té uns 2,6 milions d’euros.

La major part, prop de 2,3 milions, els té en comptes corrents o d’estalvi, mentre que 300.000 euros més els té en objectes d’art, antiguitats i joies de caràcter personal.

En un comunicat, la Sarsuela afirma que la comunicació forma part de la voluntat de Felip VI de modernitzar la corona “per fer-la mereixedora del respecte i la confiança de la ciutadania sota els principis de l’exemplaritat, la transparència, la rectitud i integritat en els seus comportaments”.

En concret, el patrimoni del monarca, segons publica aquest comunicat al web de la Casa Reial, ascendeix a 2.573.392,80 euros.

Un patrimoni que, afegeix el text, està constituït principalment per les retribucions que Felip VI ha rebut dels pressupostos de la Casa Reial durant els últims 25 anys, primer com a príncep d’Astúries a partir del 1998 i posteriorment com a rei a partir del 2014. Aquestes retribucions han ascendit a la quantitat bruta de 4.275.796,94 euros.

El govern espanyol aprovarà un decret que reformarà l’estructura de la Casa Reial

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un reial decret per reformar l’estructura i el funcionament de la Casa Reial amb l’objectiu de reforçar la seva transparència.

El govern espanyol ha informat de l’aprovació d’aquest decret en la mateixa jornada en què Sarsuela ha donat a conèixer que el patrimoni del rei Felip VI ascendeix a 2,57 milions d’euros.

Segons el govern espanyol, amb la reforma de l’estructura i funcionament de la Casa del Rei “es reforçarà la transparència, la rendició de comptes, l’eficiència i l’exemplaritat a la Casa Reial”.

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, va anunciar el desembre de 2020 un full de ruta per a modernitzar la monarquia constitucional i emprendre “pas a pas” el camí de la seva renovació respecte a la “transparència i exemplaritat” adoptades per Felip VI des que va començar el seu regnat, el juny de 2014.

Un anunci que va fer després que la imatge de la Corona es veiés deteriorada per les informacions sobre el rei emèrit, Joan Carles I, que el relacionaven amb presumptes negocis ocults en l’exterior i blanqueig de capitals, i que li van portar a abandonar Espanya per a establir-se als Emirats Àrabs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona