Política

Estat espanyol

Sánchez insta el PP a donar suport al seu decret anticrisi

Els populars li responen al Senat que no l’esperi mentre no inclogui cap de les seves propostes

Maroto recorda al president espanyol que Feijóo li va proposar una rebaixa fiscal que fins ara ha ignorat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha instat aquest dimarts el PP a donar suport al decret de mesures per pal·liar els efectes de la guerra d’Ucraïna que es debat i vota dijous al Congrés dels Diputats, i que no té garantida l’aprovació pels recels d’ERC arran del cas Catalangate. Els populars li han respost al Senat que si vol el seu vot ha d’incloure alguna de les seves propostes, com el pla de rebaixa fiscal que Alberto Núñez Feijóo li va plantejar.

L’intercanvi de parers ha tingut lloc en una nova jornada en la que les formacions independentistes han reclamat al govern espanyol que assumeixi responsabilitats per l’espionatge. El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha recordat al PSOE que els republicans poden tombar tot el pla legislatiu de l’executiu fins al final de la legislatura.

En la seva compareixença a la sessió de control al govern del Senat, Sánchez ha subratllat que és “imprescindible” aprovar el seu decret per plantar cara als efectes de la crisi i millorar la vida dels ciutadans. Aquest, ha dit, és “un pla que vam tenir ocasió de poder acordar amb els sectors afectats, com el del transport, que topa al 2% l’alça del preu del lloguer, que augmenta l’IMV i amplia les llars considerades com a vulnerades”. Sánchez ha recordat que el paquet inclou la rebaixa del preu del gasoil.

És per això que el president espanyol ha demanat al PP que digui ja si donaran suport o no a la convalidació del decret. Una abstenció o un sí dels populars aplanaria molt el terreny a l’executiu espanyol perquè no el faria dependre dels vots d’ERC i Bildu.

La seva petició ha rebut la resposta del portaveu del PP a la cambra alta, Javier Maroto, que li ha recordat que Alberto Núñez Feijóo li va plantejar un pla de rebaixa d’impostos que fins ara ha ignorat. “Si no necessita o no vol els vots del PP digui-ho clarament i eviti menystenir les propostes que li estem fent”, ha dit Maroto. “Si vol el nostre vot o el necessita, demanar el suport sense incloure cap proposta del PP no és ni seriós ni responsable”, ha afegit.

Segons ell, la majoria dels espanyols estan preocupats per la deriva de la inflació mentre l’Estat “té cada vegada més diners”. En aquest sentit, ha reiterat proposta del PP per “pagar menys impostos sense reduir els serveis” i ha considerat que l’executiu espanyol hauria d’incorporar-la a les seves mesures.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA