Política

política

La justícia belga arxiva definitivament l’extradició de Valtònyc

La fiscalia ha anunciat que no recorrerà la sentència del Tribunal d’Apel·lació de Gant que rebutja l’extradició del raper

La fiscalia belga ha anunciat aquesta tarda que no recorrerà la sentència del Tribunal d’Apel·lació de Gant que rebutja l’extradició del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc. La fiscalia belga tenia 24 hores per recórrer la decisió, però finalment ha decidit no fer-ho i posar fi així al periple judicial del cantant a Bèlgica per l’extradició.

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha rebutjat aquest dimarts de nou l’entrega del raper en una decisió que ha arribat després que el Tribunal de Cassació ordenés reexaminar el cas. El tribunal de Gant havia de revisar si es podia extradir Valtònyc pel delicte d’injúries a la corona perquè la resta ja estaven descartats i ha confirmat de nou que no en no trobar un delicte equivalent a Bèlgica.

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ja va rebutjar al desembre per primer cop l’extradició de Valtònyc, condemnat a Espanya a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. Després d’un recurs de la fiscalia belga, el cas va arribar a una instància més, a Cassació, que va ordenar reexaminar el cas, però només pel delicte d’injúries a la corona.

Per aquest motiu, ara la nova sala de jutges ha hagut de reexaminar el cas, però només per revisar, tenint en compte les instruccions de Cassació, si els insults de Valtònyc al rei serien un delicte a Bèlgica segons el codi penal del país. Amb la decisió de Cassació, l’extradició per enaltiment del terrorisme i amenaces ja quedava descartada, i ara la sentència d’aquest dimarts descarta també per injúries.

En la seva decisió en resposta a un recurs de la fiscalia belga, Cassació havia criticat que Apel·lació digués que els insults de Valtònyc a la monarquia espanyola no estaven penalitzats en la legislació belga “per cap altra disposició que no sigui la llei del 1847”, que imposa penes de fins a tres anys de presó per injúries a la corona.

Apuntava que a l’hora d’analitzar els fets no s’havien tingut en compte articles del codi penal belga que castiguen els insults contra funcionaris públics i figures constitucionals amb penes de fins a un mes de presó. Els altres articles fan referència als delictes de difamació i insults en general, penats amb fins a un any de presó i de dos mesos, respectivament.

Ara, el Tribunal d’Apel·lació de Gant ha rebutjat l’extradició de Valtònyc també tenint en compte el delicte d’injúries en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona