Política

Estat espanyol

Madrid eleva a 23 els casos sospitosos de verola del mico

Els malalts evolucionen positivament i fan aïllament a casa

El departament de Sanitat madrileny creu que els contagis han estat per via sexual

La Conselleria de la Sanitat de la Comunitat de Madrid ha comunicat aquest dimecres 23 possibles casos d’infecció per la verola del mico a la regió.

En un comunicat, el departament de salut madrileny detalla que aquests sospitosos es troben en estudi en coordinació amb el Centre Nacional de Microbiologia, que disposa dels mitjans tècnics per confirmar o descartar el diagnòstic.

La Direcció General de Salut Pública està a l’espera del resultat de les proves de laboratori i valora el paper de la vacuna de la verola per al control de la transmissió, així com el recurs a tractaments antivirals si arriben a ser necessaris.

Els pacients evoluciones positivament i cap ha necessitat d’ingrés hospitalari. Ara es troben aïllats als seus domicilis, si bé sota una vigilància estreta perquè poden arribar a requerir atenció hospitalària.

A banda, el departament realitza una recerca epidemiològica als afectats per identificar possibles contactes.

La verola del mico, també coneguda com monkeypox, és una malaltia molt poc freqüent que generalment presenta quadres de febre, miàlgies, adenopaties (inflamació dels ganglis) i erupció a les mans i la cara, similar a la varicel·la.

El virus es transmet en general per via respiratòria, però el govern madrileny explica que les característiques dels 23 casos sospitosos d’infecció fan pensar que han estat per contacte de mucoses durant la pràctica de relacions sexuals.

El passat 15 de maig el Regne Unit va llançar una alerta sanitària a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) després de detectar els quatre primers casos a Europa. Els tècnics de la Direcció General de Salut Pública van informar de l’alerta al sistema sanitari madrileny i van descriure els símptomes d’aquesta infecció. Aquesta alerta va permetre identificar els vuit primers possibles afectats, que es van reportar ahir dimarts al ministeri de Sanitat.Zelenski insisteix que Europa ha de respondre unida a l’agressió russa

kíiv

PSC, comuns, PP i Cs demanen a Borràs que plegui

barcelona

Matança prop d’Odessa

KÍIV

Borràs demana consultar al TC si la pot jutjar un jurat popular

barcelona

La CE reté a Polònia el pagament dels fons de recuperació

BRUSSEL·LES

Xi Jinping preservarà el model dual per a Hong Kong

Tòquio
conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els EUA destinen 820 milions de dòlars en una nova ajuda militar a Ucraïna

Washington
estats units

El vet a l’avortament als EUA ha estat bloquejat ja en quatre estats

Washington

Feijóo proposa eixamplar el PP a Catalunya per emular l’èxit andalús

Barcelona