Política

Rufián demana que la reunió entre Aragonès i Sánchez “no es quedi en una foto”

Creu que per frenar la ultradreta “cal omplir la nevera de la gent”

Descarta un avançament immediat de les eleccions

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, creu que si la taula de diàleg amb Catalunya fracassa serà responsabilitat de l’esquerra espanyola i ha demanat que la reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez tingui “una certa utilitat” i “no es quedi en una foto”.

Rufián ha fet aquestes declaracions durant un col·loqui al Club Siglo XXI, en el qual ha apuntat el govern espanyol per la falta de concreció sobre una data per a la reunió i ha assegurat que Aragonès “fa una setmana que espera” la resposta de Sánchez.

Sobre els aclariments per l’espionatge a dirigents catalans amb el sistema Pegasus, Rufián ha considerat que “no s’està avançant gens” i ha insistit que el govern de l’Estat ha de donar explicacions, principalment a la taula de diàleg, arran de “l’anomalia democràtica” que afecta el mateix Sánchez, que també va ser espiat, junt amb dos membres del seu gabinet.

“Simplement volem saber què ha passat i que cadascú assumeixi les seves responsabilitats”, ha afegit. Respecte a la possibilitat de restar suports al govern estatal, Rufián ha recordat que “hi ha una agenda legislativa que ha d’anar avançant”, perquè ERC s’ha de situar “en la política útil”.

Preguntat sobre un eventual avançament electoral, el portaveu d’ERC ha vaticinat que “no serà immediat”, i que el govern presidit per Pedro Sánchez té pendent encara la cimera de l’OTAN al juny, i la presidència de la UE en el segon semestre de l’any vinent. Amb tot, Rufián ha admès que “la tensió actual és la que és” i que és molt evident amb Podem, el soci de coalició dels socialistes, així com amb altres partits com Més País, Compromís, el PNB, EH-Bildu i la mateixa ERC.

Finalment, Rufián ha alertat sobre l’avenç de la ultradreta, que, ha dit, “ha robat a l’esquerra la capacitat d’indignar-se davant una realitat terriblement indignant”. Per frenar aquest progrés, el líder d’ERC al Congrés creu que cal “omplir la nevera de la gent”, ja que l’Estat s’ha de forjar amb polítiques d’utilitat que tinguin cura de les necessitats bàsiques com l’educació, la feina o la família. “És terriblement greu obrir el mòbil i veure que hi ha un cas d’espionatge alegal –ha conclòs– però encara és més greu obrir la nevera i veure que no hi ha res”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona