Política

Coronavirus

Espanya deixarà d’exigir aviat el certificat de vacunació als turistes de fora de la UE

Maroto explica que podran entrar només amb l’acreditació d’un test negatiu de Covid-19

El 57,7% dels espanyols considera que les mesures contra la pandèmia van afectar la seva llibertat

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha avançat aquest dijous que “en qüestió de dies” l’Estat espanyol “rebaixarà” els requisits d’entrada de viatgers de tercers països, de fora de la Unió Europea (UE), als quals es deixarà d’exigir el certificat de vacunació.

“En els propers dies rebaixarem els requisits d’entrada de viatgers de fora de la UE suprimint l’exigència del certificat de vacunació”, ha explicat Maroto en una compareixença al Congrés dels diputats. La ministra ha concretat que els viatgers extracomunitaris podran accedir a l’Estat amb l’acreditació d’un test negatiu de Covid-19.

Maroto ha indicat que l’ordre per eliminar aquest requisit s’està “acabant de perfilar” i s’aprovarà en “qüestió de dies”.

La titular de Turisme ha defensat prèviament en una entrevista a Onda Cero que els requisits d’entrada s’estan alineant amb l’evolució de la pandèmia i que els guia la “prudència”. Segons ella, la supressió del requisit és una “bona notícia” i que els viatges continuaran sent “segurs”.

Ha argumentat que amb aquesta decisió es vol “donar un pas més” en la normalització dels fluxos internacionals de turistes, que ja se situen per damunt dels nacionals en nombre de pernoctacions. Al mateix temps, es busca “consolidar” els principals mercats i reforçar l’arribada de viatgers de fora de la Unió Europea.

“Eliminarem una restricció que efectivament podria desanimar els turistes de fora de la UE”, ha justificat.

D’altra banda, ha assenyalat que Turespaña, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, està realitzant campanyes per captar visitants estrangers cap a la Costa Daurada, una de les destinacions preferides dels turistes russos, ara inexistents després de la invasió d’Ucraïna. També impulsen campanyes semblants per a altres destinacions habituals del turisme rus, com Marbella, per substituir aquests viatgers pels d’altres mercats.

El 57,7% dels ciutadans de l’Estat creuen que les mesures contra la Covid han afectat la seva llibertat

EFE

Més de la meitat dels ciutadans de l’Estat espanyol (57,5%) considera que les restriccions aplicades per fer front a la pandèmia de la Covid-19 han afectat “molt o bastant” les seves llibertats individuals, segons l’informe “Pèrdua de llibertats després de la pandèmia”.

L’estudi, presentat aquest dijous i elaborat per l’empresa demoscòpica Sigma Dos, revela que la població està dividida sobre si hi ha hagut una excessiva regulació de la vida dels ciutadans durant la pandèmia, una idea que sosté el 50,4% dels enquestats però que el 49% rebutja.

A través d’una enquesta en línia distribuïda el mes de gener passat entre més de 6.000 persones, l’estudi conclou que les mesures més efectives per frenar la propagació del virus, segons el parer de la ciutadania, ha estat la vacunació massiva, seguida dels límits de reunió en espais tancats.

La prohibició de fumar en terrasses i el passaport Covid són les que tenen un menor suport social, ja que la primera és rebutjada pel 73% dels enquestats.

L’informe indica que més de la meitat dels entrevistats (55,7%) es mostren a favor de l’eliminació progressiva de les restriccions i que, per al 73% d’ells, les limitacions perjudiquen l’economia. Així mateix, els ciutadans consideren que les restriccions han afectat principalment l’oci i l’ús del temps lliure (62%), seguit dels efectes en les relacions socials (59,2%) i l’estil de vida.

Sortir a passejar, amb una nota de 8,16 sobre 10, les reunions en cases (7,26), a l’aire lliure (7,25) o anar de compres (6,48) són les activitats més valorades després de la pandèmia.  A més, un 43,8% prefereix consumir més en locals amb terrassa que abans del confinament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona