Política

Estat espanyol

El rei emèrit torna a Espanya per primera vegada en gairebé dos anys

L’avió que ha traslladat Joan Carles de Borbó aterra l’aeroport de Vigo a quart de vuit

El monarca, que no ha viatjat a l’Estat des de l’estiu de 2020, serà fins dilluns per assistir a una regata a Sanxenxo (Galícia)

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles de Borbó, ha arribat aquest dijous a la tarda en un vol privat a l’aeroport de Vigo després de gairebé dos anys sense trepitjar sòl espanyol.

L’avió que ha transportat el monarca d’Abu Dabi cap a Galícia, un jet Gulfstream G450, ha aterrat un minut abans d’un quart de vuit a l’aeroport del Peinador. El vol ha entrat poc més d’una hora abans a l’espai aeri de l’Estat espanyol i cap a les sis ha sobrevolat la zona de control de l’aeroport del Prat.

A l’aeroport gallec l’han rebut la infanta Elena i el regatista i amic íntim de l’emèrit Pedro Campos, a casa del qual s’allotjarà durant la seva estada a Sanxenxo, fins al proper dilluns.  La infanta ha arribat a Vigo en un vol regular abans de les cinc i ha esperat el seu pare en una sala exclusiva. A l’exterior de l’aeròdrom també l’ha esperat un important dispositiu de seguretat i un ampli desplegament de mitjans de comunicació.

Joan Carles, vestit amb un pantaló beix i americana blau marí, ha baixat amb certa dificultat però sense ajuda ni bastó l’escaleta de l’avió, i un cop a la pista ha saludat efusivament la seva filla i l’amic.

Campos i la seva parella han sortit de casa seva al voltant de les sis en un cotxe per recollir-los a tots dos a l’aeroport i recórrer amb ells de tornada els 60 quilòmetres que el separen del domicili de Sanxenxo. La casa on el monarca passarà quatre nits té vistes a la platja de Nanín i, segons ha explicat el mateix Campos, el rei emèrit té previst rebre-hi en les properes hores les seves amistat més properes.

El perímetre de la casa de l’empresari i president del Reial Club Nàutic de Sanxenxo està envoltat d’un perímetre de seguretat de la Guàrdia Civil, que ha tallat l’accés a l’habitatge per la presència de nombrosos periodistes i curiosos. El dispositiu de seguretat el formen un centenar d’agents del cos armat i també hi participen policies locals de Sanxenxo.

El pare de l’actual rei, Felip VI, ha viatjat a Espanya per assistir a una regata al Reial Club Nàutic de Sanxenxo i es quedarà en aquesta localitat gallega fins al dilluns 23 de maig, quan es desplaçarà a Madrid per trobar-se amb el seu fill i altres membres de la família reial, com la seva esposa la reina Sofia. Després volarà de tornada cap al país àrab.

Aquest és el primer viatge de Joan Carles I a l’Estat espanyol d’ençà del 3 d’agost de 2020, quan va establir la seva residència “permanent i estable” als Emirats Àrabs Units (EAU) després de la controvèrsia pels seus negocis irregulars a l’estranger, les investigacions judicials dels quals han quedat finalment arxivades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona