Política

Ayuso s’oblida de Casado i ven el PP de Madrid com a antídot al govern de Sánchez

La presidenta madrilenya veta l’exlíder al vídeo del congrés com a venjança per negar-li el timó regional

“És temps de Felip VI, i tot el millor a Joan Carles”

Si és cèlebre és gràcies en part a les frases rodones –“Comunisme o llibertat”, “Madrid és Espanya dins d’Espanya”, “Déu no em va fer perfecta, i per això no soc de Vox”–, però per Isabel Díaz Ayuso són tan importants les paraules com les omissions. En el primer dia del congrés del PP regional, la convenció que Pablo Casado i la seva mà dreta Teodoro García Egea es van negar a convocar per no empoderar més encara la presidenta de Madrid, Ayuso va passar comptes amb l’antic amic i l’home que la va enaltir fins al punt que els seus oblits ho van dir tot. Si en el vídeo commemoratiu del congrés com a exlíders del PP hi van aparèixer José María Aznar i Mariano Rajoy però no Casado, a qui no va convidar tot i ser militant madrileny, la presidenta de Madrid va obviar el dia a dia dels madrilenys i es va confrontar amb Pedro Sánchez sense tenir el detall de citar qui ha de ser el candidat del PP el 2023, Alberto Núñez Feijóo. “La solució per a Espanya és al PP, especialment al PP de Madrid”, va sentenciar Ayuso tot enaltint-se a si mateixa.

Amb el consultor Miguel Ángel Rodríguez –exportaveu de José María Aznar del 1996 al 1998– com a guionista de l’assalt al PP de Madrid, Ayuso segueix el camí d’Esperanza Aguirre, que va convertir el partit regional sovint en un contrapoder de la direcció estatal a Génova, 13 (on ocupa la primera planta, per sota de la planta noble del president), en època de Mariano Rajoy. Segons Ayuso, el seu PP “obrirà les portes i les finestres als espanyols que volen un canvi polític imprescindible per a Espanya”, ja que a la Comunitat de Madrid el PP hi governa des del 1995, en què era elegit Alberto Ruiz-Gallardón.

“Hem votat monarquia”

Amb el rei emèrit Joan Carles I trepitjant sòl espanyol a Sanxenxo (Galícia) –i robant-li bona part del focus que ella esperava monopolitzar el cap de setmana–, Ayuso va compartir la seva particular lectura del que va ser la Transició tot imputant a la casa reial un origen democràtic que contradiu la història. “Davant la situació dificilíssima que travessa Espanya cal donar suport a la tasca de Felip VI en un país que va votar democràticament una monarquia parlamentària, símbol de la unitat”, va dir. “Són temps de Felip VI, i a Joan Carles I li desitjo tot el millor”, va reblar. On sí que va identificar Franco és en la comparació que va fer amb el govern de Sánchez, al qual ella s’enfronta pel fet de ser “el pitjor des de la dictadura”.

Amb ella fora del nucli de Feijóo, Ayuso s’enroca a Madrid amb un equip de pretorians que té Alfonso Serrano com a secretari general del PP local.

LA FRASE

La solució per a Espanya és al PP, especialment al PP de Madrid
Isabel Díaz Ayuso
presidenta de la comunitat de madrid


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona