Política

La CUP s’obre a negociar per al blindatge del català

S’incorporarà a les converses si el govern dialoga amb la comunitat educativa

Riera creu que el contacte amb el sector ha de ser “franc i sincer”

Apressa el govern i recorda que queda poc temps

La CUP participarà de la negociació per blindar el català si el govern obre un “marc de diàleg franc i sincer” amb la comunitat educativa. En declaracions a l’ACN d’aquest divendres, el diputat Carles Riera ha instat l’executiu a crear una taula per negociar amb els sindicats i representacions de famílies i estudiants per respondre a la sentència del 25% de castellà a les aules. En aquest sentit, Riera ha afegit que, si el Govern convoca aquesta taula amb la comunitat educativa, la CUP s’obrirà a valorar les diferents iniciatives legislatives de la resta de partits: “Queda poc temps però tenim dies i el cap de setmana per treballar”. Per ara, la CUP creu que les propostes que ha “conegut” no garanteixen el blindatge de la immersió.

“Falten pocs dies per a una setmana decisiva”, ha advertit Riera, que considera que el ple de la setmana que ve –convocat per a dimecres– podria ser “determinant” per al futur de la llengua. El diputat anticapitalista adverteix que la sessió plenària pot servir “per avançar o retrocedir en la immersió”.

En aquest sentit, Riera ha demanat al govern que, amb “urgència”, convoqui una taula de negociació amb la comunitat educativa per dialogar i acordar una “solució efectiva” per respondre a la sentència del 25%, i que blindi la immersió i garanteixi la condició de vehicular de la llengua. Si aquestes condicions es donen, la CUP s’asseurà a participar de les propostes.

“Només podrem plantejar les nostres propostes en una taula amb la comunitat educativa. Si passa i hi som, estarem oberts a escoltar altres iniciatives legislatives”, ha subratllat el diputat. Per la CUP, cal que el diàleg amb el sector sigui “franc i sincer”. A més, reclama que qualsevol solució passi pel blindatge de la immersió, amb el català com a única llengua vehicular. I, per últim, reclama “igualtat i equitat” entre tots els centres pel que fa als projectes lingüístics.

La CUP ha mantingut converses les últimes hores amb ERC i Junts, que han fet arribar propostes legislatives als anticapitalistes. Tot i això, el grup de Riera considera que de moment cap iniciativa garanteix el blindatge de la immersió: “Encara es mouen en el terreny d’adequar-se i adaptar-se a la sentència del TSJC, que imposa el 25%”, ha advertit.

La CUP, doncs, insta el govern a aprofitar els propers dies, cap de setmana inclòs, per convocar la comunitat educativa a una taula per negociar la resposta als tribunals. A l’horitzó, una setmana “clau” per al futur de la llengua. No es descarta la convocatòria d’un Consell Executiu extraordinari, ni tampoc que dilluns hi hagi una Mesa i Junta de Portaveus també extraordinàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona