Política

Brian Bartés: “M’han fet passar 3 anys de calvari”

L’Audiència absol l’independentista de Mollet en el segon judici

Brian Bartés, un jove independentista de Mollet, va respirar ahir tranquil després de superar els “tres anys de calvari” que, com diu ell, li han fet passar. Bartés va saber ahir que l’Audiència de Barcelona l’ha absolt de les acusacions per les quals li demanaven sis anys i sis mesos de presó, per la seva participació en els actes de protesta contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, el desembre del 2018.

Amb la sentència feta pública ahir acaba el llarg periple judicial de Bartés, que ha hagut d’afrontar dos judicis, el primer per la seva participació en els actes organitzats per Tsunami Democràtic a l’entorn del camp del Futbol Club Barcelona, cas pel qual va ser condemnat a 18 mesos de presó.

En la suma dels dos judicis, Bartés ha afrontat una petició global de nou anys i nou mesos de presó, i ha estat víctima d’una situació singular ja que el segon judici, resolt ara amb la sentència absolutòria, es va fer per uns fets que van passar abans que els del Tsunami Democràtic. En ser detingut en aquest segon cas, els Mossos van identificar Bartés com el jove que hauria agredit un mosso en la protesta contra el Consell de Ministres. El van denunciar, detenir i la justícia el va processar, i ahir va arribar l’absolució.

La sentència de l’Audiència de Barcelona arriba a la conclusió que la confusa i contradictòria declaració dels mossos en el judici impedeix atribuir a Bartés els fets dels quals era acusat, i per això han dictat la seva absolució. Els jutges només consideren provat que Bartés va donar una empenta amb les dues mans a un escut d’un agent, però com que aquest fet no era objecte de l’acusació de la fiscalia no se’l pot condemnar per no atemptar contra el principi acusatori.

En declaracions a aquest diari, Bartés va dir ahir que se sentia “molt bé, molt content i enfadat a la vegada”. El jove, que ha presentat un recurs contra la primera sentència, espera que la seva absolució sigui un impuls perquè “la lluita continua”. La doble causa contra Brian Bartés va generar la creació d’un grup de suport que en tot moment ha estat al seu costat, manifestant-se els dies dels dos judicis davant la seu del Palau de Justícia de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Els conservadors i la ultradreta aproven l’informe del PE contra la immersió

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona