Política

Feijóo i Díaz Ayuso segellen una aliança contra Sánchez

Aparquen pugnes internes i es conjuren per guanyar les cites electorals del 2023

El gallec deixa mans lliures a la madrilenya en la clausura del congrés que l’entronitza com a líder regional del PP

Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso van escenificar ahir l’inici d’una nova etapa durant la clausura del congrés en què la madrilenya ha pres el control del partit a la seva comunitat, segellant una aliança per aparcar les disputes internes i guanyar les eleccions generals, autonòmiques i municipals de l’any vinent.

Tres mesos després que el PP visqués un enfrontament fratricida inèdit, Feijóo ha donat via lliure a Ayuso a la presidència del PP de Madrid i aquesta va oferir la formació regional com a “rereguarda” de Gènova en el seu assalt a la Moncloa. “No et fallarem a Madrid i, no ho sé, que em digui Déu què s’ha de fer en aquesta vida per donar-ho tot, perquè aviat arribis al govern d’Espanya. Ho farem”, va dir al gallec.

Amb aquestes paraules, Ayuso va agrair a Feijóo la convocatòria d’un conclave llargament reclamat i en què ha estat acomboiada per la direcció estatal i el president del PP, que no ha estalviat elogis i va assegurar que ahir es va posar “la primera pedra de la majoria absoluta del PP de Madrid”.

Tots dos van donar per tancada la crisi interna i l’inici d’“una nova etapa” i van negar xocs entre ells. Feijóo reconeix que Ayuso i ell són “persones diferents”, però tenen en comú que en política “es ve a servir i no a servir-se’n”.

En aquest sentit, la líder madrilenya va assegurar que, encara que intentin “buscar friccions”, tots dos formen part d’una gran família i que el líder del PP tindrà un equip d’“espanyols amb ganes” a disposició quan sigui “el seu moment”.

Feijóo, que va deixar clausurar l’acte a la presidenta, va afirmar que des d’ahir el PP de Madrid està “més unit” i que Ayuso i el seu equip “són més lliures”. Davant dels militants, va lamentar que el partit s’hagués preocupat tant per les “qüestions internes”, a les quals no pensa dedicar “ni un segon”.

“Mentre guanyem, serem útils; si no, hem de deixar pas a altres companys que ho aconsegueixin. Aquesta és la llei de la política: serem útils si guanyem i no ho serem si recollim derrotes”, va proclamar Feijóo. Amb tot, el relleu de Casado va posar “deures” al PP de Madrid: candidatures i lideratges sòlids per als ajuntaments i que, el 2023, José Luis Martínez-Almeida continuï sent l’alcalde de la capital espanyola.

Díaz Ayuso va acceptar l’envit del nou líder del PP tot assegurant que el seu nou “equip de guanyadors” realitzaran “un gran esforç” de cara a les pròximes eleccions i demostraran així que el 4 de maig del 2021 –data de la victòria aclaparadora a la Comunitat de Madrid– “no va ser flor d’un dia”.

LES FRASES

No et fallarem i que em digui Déu què s’ha de fer en aquesta vida per donar-ho tot, perquè aviat arribis al govern d’Espanya. Ho farem
[El govern de Sánchez] és el menys lleial als espanyols
Isabel Díaz Ayuso
PRESIDENTA DEL PP DE MADRID
Mentre guanyem, serem útils; si no, hem de deixar pas a altres companys; aquesta és la llei de la política
Alberto Núñez Feijóo
PRESIDENT DEL PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona