Política

Acció per la Independència reivindica el sabotatge a les vies del TAV entre Barcelona i Figueres

La plataforma diu que es tracta d’una actuació “no violenta” en protesta “contra Espanya” i contra “el govern, partits i entitats”

Acció per la Independència ha reivindicat el sabotatge a les vies de l’AVE de diumenge entre Vilobí d’Onyar i Figueres, que va provocar nombrosos retards als trens de la línia Barcelona-Figueres. La plataforma assegura en una piulada a Twitter que va ser una acció “no violenta i coordinada” per protestar contra “Espanya, el govern català, els partits i entitats”. “No acatem la rendició”, afirmen en una publicació on hi ha imatges de l’acció a les vies amb pancartes i banderes independentistes. Els CDR ha compartit la publicació a les xarxes socials.

Els trens d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres /Vilafant van registrar diumenge retards de més d’una hora per una actes vandàlics que es van produir de matinada al tram que va de Vilobí a la capital altempordanesa. Els autors del sabotatge van fer tres accions simultànies i van cremar arquetes de cablejat en diferents punts de la via, a la zona d’Aiguaviva (Gironès). El Centre de Control d’Adif va informar de la incidència cap a la una de la matinada i els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per identificar-ne els autors.

Aquest dimecres Acció per la Independència ho ha reivindicat a través de les xarxes. Ho ha fet en una piulada a Twitter i també amb un comunicat. En aquest sentit, asseguren que va ser un acte de sabotatge en protesta pel “mal servei de les empreses operadores”, que va ser una acció “coordinada i intencionada” però que, en cap cas, es van posar en risc les persones i que vol denunciar el “menysteniment, la violència i la persecució que exerceix Espanya contra Catalunya”.

L’acció, però, també s’adreça al Govern català, als partits i les entitats. “Seguim en lluita” i ’No acatem la rendició” són dos dels lemes que hi reivindiquen. Els CDR han compartit la publicació a través de Telegram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts