Política

Alegría, sobre el 25% en castellà: “El que fixa la justícia amb sentències fermes és d’obligat compliment”

La ministra d’Educació remarca que serà el TSJC qui determini “si s’ha donat resposta positiva” a la resolució

Reclama deixar d’utilitzar la llengua com a “arma llancívola”

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha remarcat que “el que fixa la justícia a través de sentències fermes és d’obligat compliment” en relació amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposa un 25% en castellà a les aules catalanes. En una entrevista aquest divendres al matí a TVE, Alegría ha que serà el TSJC qui determini, quan acabi el termini, “si s’ha donat resposta positiva o no” a la seva resolució i ha apuntat que el Ministeri d’Educació ja ha sol·licitat informació a la Generalitat a través de l’alta inspecció educativa. Alegría ha defensat que, tanmateix, l’acord pel català entre PSC, ERC, Junts i comuns és una mostra de “política útil”.

“Una demanda que fan els ciutadans és que independentment que pensem diferent, siguem capaços d’acordar”, ha dit, i ha remarcat que l’acord cerca que els nens i nenes acabi l’educació obligatòria “sabent desenvolupar-se en ambdues llengües”.

Alegría ha reclamat deixar d’utilitzar la llengua com a “arma llancívola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.