Política

PP i Cs recorreran la llei del català acordada per PSC, ERC, JxCat i comuns

Arrimadas ha anunciat avui que la seva formació lidera un front per frenar aquesta llei

Núñez Feijoó cofirma el futur recurs i argumenta que l’instrument legislatiu pretén ‘burlar la justícia’

El Partit Popular i Ciutadans recorreran la futura llei catalana sobre l’ús i aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament que pretén reafirmar l’ús del català com a llengua vehicular a les escoles, en entendre que el que persegueix és l’eliminació de l’espanyol a les aules a Catalunya.

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest divendres que la seva formació lidera un front per frenar aquesta llei i ha revelat que els taronges recorreran la normativa una vegada que hagi estat aprovada al costat del Partit Popular, segons assenyala un comunicat. Arrimadas destaca que no parlen només de grups parlamentaris, sinó que el recurs se signarà individualment. “Quants més diputats anem plegats contra el separatisme i aquesta traïció del PSC, millor”, ha afegit.

També el partit d’Alberto Núñez Feijóo ha confirmat el futur recurs al costat de Ciutadans, en un missatge en xarxes socials on destaca que la normativa pactada pel PSC i els independentistes pretén “burlar la Justícia i no haver de respectar el 25% de castellà a les aules”. “Les llengües són per unir als espanyols i hem de garantir els drets dels ciutadans”, afegeix el PP, un dia després que Feijóo advoqués per un equilibri entre les llengües, amb un 50% de classes en castellà i l’altra meitat en la llengua cooficial, en el que el líder de l’oposició denomina “bilingüisme cordial”.

La iniciativa anunciada aquest divendres per Arrimadas dona continuïtat a la plantejada al Parlament aquesta setmana, on Cs ha impulsat un acord amb Vox i PP per portar la reforma al Consell de Garanties Estatutàries i ha frenat de moment l’aprovació, que s’hauria d’haver fet aquest migdia.

“Si tot fos segons el raonable, un informe seriós i sensat d’un Consell de Garanties Estatutàries sobre una llei no es fa en tres dies, així que esperem que no arribi en termini”, ha sostingut aquest divendres la presidenta de Ciutadans, que ha afegit que denunciaran al conseller per desobediència “i a tots els que tinguin la responsabilitat d’aplicar-ho”.

Dimecres passat el Parlament va aprovar tramitar amb la màxima urgència la proposició de llei, amb el suport de PSC, ERC, JxCat i En Comú Podem, amb l’objectiu de reafirmar el català com a “llengua vehicular” a les escoles i, alhora, reconèixer el castellà com a llengua d’“ús curricular”, sense fixar percentatges i deixant marge de decisió als centres educatius.

L’acord va arribar una setmana abans que expiri el termini fixat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), dimarts vinent, per a l’execució forçosa de la sentència que obliga les escoles a oferir el 25% de classes en castellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona