Política

Borràs reivindica que JxCat aconsegueix “arrossegar” la resta cap a les seves posicions

En el marc de la segona Convenció Municipalista que JxCat celebra a Reus, Borràs ha assenyalat: “Ningú pot dubtar que des de Junts defensem la llengua i la cultura catalanes a capa i espasa, a peu i a cavall, amb dents i ungles “

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha reivindicat aquest dissabte la “capacitat” que té JxCat d’”arrossegar” la resta de partits cap a les seves posicions, que veu “més ambicioses”, en referència al pacte amb PSC, ERC i En Comú Podem sobre una nova llei sobre l’ensenyament i el procés independentista.

En el marc de la segona Convenció Municipalista que JxCat celebra a Reus (Tarragona), Borràs ha assenyalat: “Ningú pot dubtar que des de Junts defensem la llengua i la cultura catalanes a capa i espasa, a peu i a cavall, amb dents i ungles “.

L’acord entre aquests quatre partits -que reafirma el català com a “llengua vehicular” a les escoles i, alhora, reconeix el castellà com a llengua d’”ús curricular”, sense fixar percentatges i deixant marge de decisió als centres educatius- va arribar just una setmana abans que expiri el termini del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va fixar el 31 de maig com a data límit per a l’execució forçosa de la sentència que obliga les escoles a oferir el 25% de classes en castellà .

Amb tot, el ple en què s’havia de validar aquesta norma ha estat ajornat en espera del dictamen sol·licitat per Vox, Cs i PP al Consell de Garanties Estatutàries.

L’acord entre PSC, ERC, JxCat i En Comú Podem va arribar després de setmanes de negociacions, després que precisament JxCat es desdigués d’un primer acord entre aquests quatre partits.

A això s’hi ha referit Borràs, que ha atribuït a l’”esperit crític i autoexigent de JxCat” la decisió d’aquest partit de retirar-se del primer pacte, en adonar-se que “era insuficient i calia un consens més ampli amb entitats i comunitat educativa “.

“I hem perseverat i hem aconseguit que es moguessin les coses”, ha indicat, abans de lamentar l’”aberració jurídica” que per a ella és la sentència del TSJC. “Aquesta capacitat d’arrossegar els altres cap a les nostres posicions, que són més ambicioses, també a nivell nacional, és i ha de ser la nostra força”, ha afegit Borràs.

L’exconseller Jordi Turull, així mateix, ha fet una crida a fer de JxCat “un partit de mentalitat municipal i determinació nacional”, una formació que els catalans “percebin com a útil”. “Hem d’obsessionar-nos amb el que diu la gent, més que fixar la vista en allò que diuen els titulars dels diaris”, ha resolt instants abans de reivindicar que JxCat és “el partit del president (Carles) Puigdemont”.

A partir del proper 4 de juny, Borràs assumirà la presidència del partit, un càrrec que es veurà reforçat amb una modificació dels estatuts per afegir-hi funcions executives, que compartirà amb el secretari general, ja que assumirà Turull en substitució de Jordi Sànchez.

Així serà després que Borràs i Turull aconseguissin el 10 de maig passat un acord in extremis, a poques hores que venci el termini per presentar precandidatures a la direcció del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona