Política

Regne Unit

Elisabet II tampoc anirà al Derby d’Epsom

La reina d’Anglaterra seguirà la cursa hípica amb motiu del seu jubileu per televisió a Windsor

El príncep de Gal·les ha representat la seva mare aquest dissabte al servei d’acció de gràcies a la catedral de Sant Pau

La reina Elisabet II d’Anglaterra no es desplaçarà aquest dissabte a l’hipòdrom d’Epsom (Surrey) per assistir a la cursa amb motiu del seu jubileu de platí, segons ha confirmat aquest divendres un portaveu del Palau de Buckingham.

Aquest era un dels actes previstos al calendari de les celebracions dels 70 anys de regnat de la monarca britànica, que van començar ahir dijous i s’allargaran fins diumenge.

La cap d’Estat, de 96 anys, seguirà l’esdeveniment hípic per televisió des de la seva residència al castell de Windsor, al comtat de Berkshire, a causa dels problemes de mobilitat que pateix últimament.

Elisabet II tampoc s’ha desplaçat aquest dissabte a la catedral de Sant Pau de Londres per participar al servei religiós d’acció de gràcies després de patir ahir dijous “algunes molèsties”.

La monarca va aparèixer dues vegades al balcó del Palau de Buckingham durant la desfilada militar Trooping the Colour, que marca oficialment el 70è aniversari de la seva arribada al tron. A la nit també va participar en l’encesa de fanals al Castell de Windsor.

La duquessa de Cambridge, Caterina, ha explicat aquest divendres durant una recepció a Londres que Elisabet II s’ho va passar “de meravella” en els actes celebrats ahir dijous, però el dia li va resultar “molt cansat”, segons mitjans de comunicació locals.

Avui ha estat el seu fill gran i hereu al tron britànic, el príncep Carles de Gal·les, qui ha representat la reina a la cerimònia religiosa a Sant Pau, un tribut al servei públic exercit durant set dècades per la reina.

Els compromisos oficials públics de la monarca s’han limitat al màxim en els últims mesos a causa de la seva avançada edat.

La casa reial ja va avançar fa setmanes que en virtut dels seus problemes de mobilitat, l’assistència o no de la reina als actes del jubileu es confirmaria el dia anterior o fins i tot hores abans dels mateixos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona