Política

El Govern avisa la Moncloa que la Bilateral d’Infraestructures no soluciona res i que calen “compliments reals”

Vilagrà insisteix en la “urgència” per resoldre el greuge i Puigneró deriva la trobada a la reunió tècnica ja prevista

La Generalitat avisa la Moncloa que la Comissió Bilateral d’Infraestructures no solucionarà res. Fonts del departament de la Presidència consultades per l’ACN expliquen que el greuge de les inversions executades s’ha d’abordar amb “urgència”. La ministra de Política Territorial i presidenta de la Bilateral Estat-Generalitat, Isabel Rodríguez, ha resposta aquest divendres la carta de la consellera Laura Vilagrà, on planteja reunir la Comissió d’Inversions i Infraestructures “tan aviat com sigui possible”. Vilagrà ho accepta però apunta que calen “compliments reals”. Qui presideix la comissió és el vicepresident, Jordi Puigneró, que deriva la trobada a la reunió tècnica ja prevista -però sense data-, amb l’absència de consellers i ministres.

La consellera de la Presidència ja ha advertit aquest matí, en declaracions a TV3, que el govern espanyol “suspèn clarament” amb les inversions a Catalunya. “Han de solucionar urgentment aquest greuge històric”, ha afegit Vilagrà.

Fonts de Moncloa apunten que la convocatòria de la Bilateral d’Infraestructures no tindrà lloc abans del 15 de juny. De la seva banda, fonts de Vicepresidència asseguren a l’ACN que Puigneró no convocarà cap reunió extraordinària, i que emmarca la trobada en la propera cita de perfil tècnic, prevista per abans de l’estiu. En aquesta reunió no hi assistiria ni Puigneró, president de la comissió sectorial, ni Vilagrà, ni tampoc ministres.

La carta de Rodríguez és la resposta a les cartes que la consellera de Presidència va enviar a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per exigir explicacions sobre la manca d’execució de les inversions de l’Estat a Catalunya.

Tot plegat després que el Ministeri d’Hisenda fes públiques les dades d’execució dels pressupostos i posés al descobert que l’any 2021 l’Estat només va executar a Catalunya 739,7 milions d’euros, un 35,7% de les inversions que constaven als pressupostos. A Madrid l’execució va ser del 184%.

Puigneró recorda que les relacions amb el govern espanyol estan “congelades”

Després de tot, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha recordat que les relacions amb el govern espanyol estan “congelades” arran del ’Catalangate’ i per aquest motiu ha justificat que no presidirà cap Comissió Bilateral. “La reunió amb aquest format no es produirà”, ha indicat. Tot i això, el vicepresident ha assegurat que “estan oberts” a una reunió de caràcter tècnic on abordar l’execució pressupostària de l’Estat a Catalunya. Puigneró, de nou, ha recalcat que calen “explicacions, una investigació i dimissions” sobre el cas d’espionatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona