Política

Estat espanyol

Monarquia

Hisenda investiga el rei emèrit per les despeses de caceres en què va participar després d’abdicar

L’Agència Tributària requereix a Joan Carles de Borbó que justifiqui qui va pagar els vols i les despeses dels desplaçaments, segons publica ‘El Mundo’

També li demana informació sobre regals de menor import que va rebre a títol particular per part d’amics i empresaris propers

Hisenda investiga el rei emèrit d’Espanya Joan Carles I per les caceres a les que va ser convidat després de la seva abdicació el 2014. L’Agència Tributària ha requerit a Joan Carles de Borbó que justifiqui qui va pagar els vols i les despeses derivades de les seves munteries, segons publica aquest dimecres El Mundo.

El Departament d’Inspecció Financera i Tributària d’Hisenda ha enviat al monarca diverses sol·licituds d’informació durant l’últim any, algunes recents, segons el rotatiu.

En concret, li demana que acrediti l’origen dels fons amb els quals va sufragar els vols i la resta de despeses derivades de les caceres a les que va ser convidat del 2014 al 2018, quan ja no era cap d’Estat i, per tant, no estava protegit per la inviolabilitat de la que gaudia quan exercia el càrrec.

També li hauria requerit que justifiqui alguns regals de menor import que va rebre a títol particular, alguns dels quals obsequis simbòlics que li van oferir amics i empresaris propers.

Les operacions que ara reclama l’Agència Tributària no van ser regularitzades i Hisenda vol saber si l’emèrit va tenir un increment de patrimoni no justificat des que va abdicar com a rei.

Aquestes noves sol·licituds d’informació que Hisenda ha fet a Joan Carles I no estarien relaciones directament amb les operacions que el rei emèrit va regularitzar.

Els assessors jurídics del rei emèrit han anat responent a tots els requisits d’Hisenda, els imports dels quals no superarien el llindar de 120.000 euros anuals a partir del qual està tipificat el delicte contra la hisenda pública al Codi Penal.

Hisenda manté encara contra el monarca una inspecció tributària per la via administrativa, malgrat les regularitzacions voluntàries que el pare de l’actual rei va realitzar per evitar incórrer en delictes fiscals pels viatges sufragats per la Fundació Zagatka i que van motivar l’arxivament de les diligències obertes per la Fiscalia del Tribunal Suprem espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs