Política

Aragonès: “El català ha resistit tots els embats que intenten fer-la petita”

El president reivindica la cultura i la llengua

Garriga destaca que la revetlla de Sant Joan demostra que la cultura popular és una “eina d’inclusió i cohesió social”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat la cultura i la llengua, en l’acte institucional de la Diada de Sant Joan, aquest dimecres al matí a Palau. El cap del govern ha destacat que “el català ha resistit tots els embats per intentar fer-la petita”, i ha reclamat que se’n faci un ús “compartit” per fer front a tots els “assetjaments” que pateix. Aragonès també ha destacat la “concepció d’una nació que no és d’imposició sinó d’adhesió”, en referència als Països Catalans. Al seu torn, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat que la revetlla de Sant Joan demostra que la cultura popular és una “eina d’inclusió i cohesió social”, i ha aprofitat per celebrar aquesta nit amb “civisme i prudència”.

Aragonès ha clos l’acte de la Diada de Sant Joan, celebrat al Palau de la Generalitat. A la cerimònia hi ha participat també la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per celebrar una diada que el Govern ha volgut que servís per “enfortir els llaços culturals” entre els Països Catalans amb quatre “punts elementals”: llengua, ciutadania, futur i llibertat.

Durant l’acte s’han escoltat la pluralitat d’accents representant Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord i La Franja de Ponent, en la cerimònia al Pati de Carruatges per donar veu a aquests cinc territoris. L’encesa de la Flama del Canigó per part de dues voluntàries d’Òmnium ha estat el punt de partida.

Els artistes valencians Borja Penalba i Mireia Vives han dut a terme dues actuacions musicals. La primera, ‘Cançó de fer camí’, amb lletra de Maria Mercè Marçal, i la segona, ’Criatura Dolcíssima’, amb lletra de Joan Fuster.

També s’han llegit diferents textos, com ara ’La meva primera llibreria’, d’Antònia Vicenç a càrrec de l’actriu mallorquina Ona Borràs; ‘XVIII’ de Renada-Laura Portet, a càrrec de l’actriu Neus Ballbé i un fragment del llibre ‘Mercè Rodoreda’ de Mercè Ibarz, a càrrec de les mateixes Borràs i Ballbé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona