Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia expulsa al conseller cultural de l’ambaixada francesa a Moscou

Les autoritats russes l’acusen d’haver-se implicat en el finançament d’un lloc web d’informació rus independent que ha estat prohibit i també de l’associació Memorial, recentment dissolta per la Justícia russa

Rússia ha decidit l’expulsió d’un diplomàtic de l’ambaixada francesa a Moscou, el conseller cultural, acusat d’haver participat en el finançament d’un mitjà de comunicació i una ONG que han estat prohibits.

El Ministeri francès d’Exteriors ha confirmat aquest dijous que les autoritats russes van informar el seu ambaixador divendres passat que un dels seus agents hauria d’anar-se’n del país.

La portaveu del ministeri ha insistit, en una declaració, en què els russos no els van donar “cap fonament legítim” per a “aquesta decisió injustificada”.

La cap de la diplomàcia francesa, Catherine Colonna, ha donat instruccions als seus serveis perquè li presentin opcions de resposta.

En paral·lel, el seu departament ha destacat el “treball exemplar” dels seus diplomàtics a Rússia, i ha assegurat que aquesta labor s’ajusta “plenament” al marc de les convencions de Viena sobre les relacions diplomàtiques i consulars.

Segons les informacions que han circulat en els mitjans francesos en els últims dies, Moscou retreu al conseller cultural Fabrice Rousseau haver-se implicat en el finançament ocult d’un lloc web d’informació rus independent que ha estat prohibit i també de l’associació Memorial, recentment dissolta per la Justícia russa.

Al maig, el règim de Vladímir Putin havia anunciat l’expulsió d’altres 34 diplomàtics francesos en represàlia per l’expulsió a l’abril de 41 russos, setmanes després del començament de la invasió d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona