Política

estats units

La fiscal de Nova York critica la decisió del Suprem sobre les armes en públic

Fiscals de diversos estats han catalogat la decisió de l’alt tribunal dels Estats Units d’”imprudent”

La fiscal general de Nova York, Letitia James, ha assegurat aquest dijous que és “increïblement decebedora” la decisió del Tribunal Suprem, el més alt fòrum judicial del país i de majoria conservadora, que ha ampliat avui el dret a portar armes al país en tombar una llei de l’estat de Nova York que prohibeix portar armes en públic.

James ha indicat en un comunicat que, durant més d’un segle, aquesta llei ha protegit els novaiorquesos de danys en garantir que existeixin regulacions “raonables i apropiades” per a les armes de foc en espais públics.

No obstant això, ha advertit que treballarà amb la governadora, Kathy Hochul, i el parlament estatal per a continuar “defensant la constitucionalitat de les lleis” de Nova York.

“Vull assegurar als novaiorquesos que les nostres sòlides lleis de protecció d’armes romanen intactes i treballarem amb els nostres socis en el govern per a enfortir-les encara més”, va afirmar.

La decisió de l’alt tribunal judicial, que pot tenir implicacions en altres estats amb lleis similars, arriba mentre els demòcrates ultimen un acord de mínims amb els republicans per a regular el control d’armes al país, després dels recents tirotejos massius, com el que es va donar en una escola a Texas on 19 nens i 2 mestres van perdre la vida el maig passat.

El cas va sorgir d’una demanda interposada per dos particulars, Robert Nash i Brandon Koch, i l’Associació de Rifles i Pistoles de l’Estat de Nova York, una filial de l’Associació Nacional del Rifle.

El grup va demandar a Nova York per prohibir portar armes de foc en públic, malgrat que permet als seus residents portar-les ocultes al carrer amb una autorització especial si al·leguen una necessitat específica d’autodefensa.

“No s’equivoqui: aquesta decisió no ens dissuadirà de fer front a la intriga de les armes i els seus repetits esforços per a posar en perill als novaiorquesos. Prometo usar tota la força del meu càrrec per a protegir els novaiorquesos i les famílies estatunidenques”, va sostenir la fiscal.

La decisió del Suprem ha causat una reacció en cadena de diverses fiscalies, entre elles la de Connecticut, que l’ha catalogat d’“imprudent” i ha advertit que tindrà conseqüències “nefastes” per a la seguretat pública en tot el país.

D’acord amb el fiscal William Tom, encara que en les lleis de llicències d’armes de foc de Connecticut difereixen de les de Nova York i no es veuran afectades immediatament, “la decisió convida a una ona de nous litigis en tot el país” inclòs aquest estat, coordinades per l’Associació Nacional del Rifle.

Tom ha indicat, a més, que en espera d’aquesta decisió, ja havia començat a treballar amb legisladors, activistes i altres fiscals generals i ha assegurat que “estan llestos” per a defensar les lleis de Connecticut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia