Política

Sánchez defensa la reforma del CGPJ davant la “rebel·lia constitucional” del PP

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, rebutja la proposta

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat la reforma de la llei del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) presentada aquest divendres pel PSOE que permetrà la renovació del Tribunal Constitucional davant la “rebel·lia constitucional) que bloqueja la renovació de les institucions. Afirma que en un moment “tant greu com en el que vivim” es fa imprescindible renovar la legitimitat d’ambdues institucions perquè deixin de ser l’”hostatge” del PP.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha rebutjat la reforma legal que planteja el govern espanyol per esquivar el bloqueig de la renovació del Tribunal Constitucional (TC) permetent al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) renovar magistrats encara que estigui en funcions. “Com hem de donar suport a un a canvi amb el qual al govern sembla que ja no li interessa negociar el CGPJ sinó controlar el TC?”, ha dit Feijóo en una entrevista aquest divendres al matí a Telecinco. Feijóo ha afirmat que “això comença ja a ser una preocupació estructural” i ha criticat que “la sensació és que el govern l’objectiu que té és no negociar res amb el PP”, perquè tampoc ha negociat el pla econòmic.

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de “mentir” sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Constitucional (TC). “No pot donar per trencades les negociacions perquè no s’ha assegut a cap taula, tot han estat mil i una excuses”, ha afirmat en una atenció als mitjans aquest divendres. Bolaños ha defensat que la proposta del PSOE d’impulsar una reforma legal per esquivar el bloqueig de la renovació del TC permetent al CGPJ renovar magistrats encara que estigui en funcions és una “fórmula impecable des del punt de vista legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona