Política

ONU

L’ONU acusa el Marroc i Espanya de fer un “ús excessiu de la força” a Melilla

El portaveu de l’organització s’ha mostrat “commocionat amb les imatges de la violència que vam veure a la frontera entre el Marroc i Espanya”

L’ONU ha dit aquest dimarts que tant el Marroc com Espanya van fer un “ús excessiu de la força” a la frontera en la tanca de Melilla el passat cap de setmana, en al·lusió a l’assalt massiu des del Marroc en el qual van morir 23 immigrants, i ha demanat que s’investigui la violència.

En la seva roda de premsa diària, el portaveu de l’organització, Stéphane Dujarric, ha fet al·lusió al succés a Melilla en ser preguntat per les habituals reaccions de “tristesa” o commoció del secretari general, António Guterres, a molts esdeveniments.

“Ja que em pregunten per això, vull expressar, utilitzant un terme que ja hem usat, que commocionats vam estar amb les imatges de la violència que vam veure a la frontera entre el Marroc i Espanya en el nord d’Àfrica aquest cap de setmana”, ha destacat.

“Vam veure també l’ús de força excessiva de les autoritats, que ha de ser investigat perquè és inacceptable. Els estats tenen obligacions sota la llei internacional, la llei internacional dels drets humans i les lleis de refugiats, i totes han de respectar-se”, ha afegit.

Preguntat per una atribució concreta sobre aquest ús excessiu de la força de les autoritats que havia esmentat, el portaveu ha dit haver-lo vist “a banda i banda de la frontera”, en referència als territoris marroquí i espanyol.

Dujarric ha reclamat que es respectin els drets humans dels immigrants, ha criticat que massa sovint no es fa i ha assegurat que l’ONU continuarà “pressionant als estats membres” a complir amb les seves promeses en el Pacte Mundial sobre Migració.

Dissabte passat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va culpar a les màfies que trafiquen amb persones de l’“assalt violent contra la integritat territorial” del país, i va defensar el treball que van fer les forces de seguretat d’Espanya, perquè diversos dels ferits van ser agents de la Guàrdia Civil espanyola.

En el costat espanyol, l’assalt a la tanca no va registrar cap mort, però sí que va provocar 106 ferits, en la seva majoria lleus, 49 agents de la Guàrdia Civil i 57 immigrants, dels quals tres van haver de ser traslladats a un hospital.

El ministre espanyol d’Afers exteriors, José Manuel Albares, s’ha mostrat convençut que “tant Espanya com el Marroc” volen “saber què ha ocorregut”, encara que ha puntualitzat que “una allau de 2.000 persones és molt difícil de gestionar”, per la qual cosa Espanya necessita “reforçar encara més la col·laboració amb el Marroc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid