Política

Junqueras demana a JxCat que deixi “la comoditat” i s’impliqui en el diàleg

“Necessitem que tots aquells que diuen que hauria de funcionar una taula de negociació s’hi impliquin”, assegura

El president d’ERC denuncia que al govern espanyol li fa “una mandra infinita” asseure’s a la taula

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat a JxCat que deixi la “posició còmoda” i s’impliqui en la via de la negociació amb un govern que “arrossega els peus”, perquè així la part catalana sigui “més forta” i que els republicans no siguin els únics a assumir “riscos”.

En la seva intervenció durant el consell nacional del partit a Barcelona, Junqueras ha al·ludit a la negociació, ara congelada, amb el Govern; però ha evitat referir-se a una de les qüestions d’actualitat a Catalunya, la situació judicial de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i com actuarà ERC sobre aquest tema.

Un PSOE que, ha dit, “actua com actuarien els partits que estan a la dreta i la dreta més extrema” i que “no ajuda en res” a resoldre el conflicte català, però davant el qual l’independentisme no ha de renunciar a “defensar la taula de la negociació i la bandera del diàleg”.

Junqueras ha criticat que el govern de Pedro Sánchez “arrossega els peus” en el diàleg amb la Generalitat: “Sempre busca excuses, no es vol asseure mai, li fa una mandra infinita, se sent absolutament fora de lloc quan ha d’asseure’s a negociar i actua a la pràctica com aquells que sempre han renegat de la possibilitat de negociar”, ha afirmat.

Junqueras ha subratllat que al govern espanyol li seria més fàcil no haver-se d’asseure a negociar perquè s’estalviaria “la incomoditat”. Així, ha fet èmfasi en el fet que la feina és “pressionar-los sempre, des de tot arreu i tots els àmbits institucionals”. “Com més forts siguem des d’una perspectiva institucional més efectiva serà la nostra capacitat de pressió”, ha defensat.

“Nosaltres no ens rendim ni ens rendirem mai, no cedim, però estaria bé que en aquesta voluntat i persistència d’utilitzar totes les eines que tenim per defensar l’amnistia, l’autodeterminació i la república catalana ens hi acompanyessin aquells que diuen creure-hi”, ha conclòs.

I és que, ha apuntat, “massa sovint hem vist com la posició còmoda, de fer veure que no va amb ells, de deixar la responsabilitat de l’esforç i la dificultat a uns altres, fa que hi hagi qui s’aparti, qui esperi, qui s’ho miri des de la barrera”.

“Ha passat moltes vegades. Va passar a l’octubre de 2017, ha passat moltes vegades des de llavors i torna a passar ara”, ha suggerit. “Però els que creuen que el camí que intentem, de defensar l’amnistia i l’autodeterminació, és el camí més útil en aquest país, s’hi haurien d’implicar”.

I ha avisat: “Els que renuncien a ajudar-nos i acompanyar-nos en la taula, ho posen fàcil al govern espanyol. I necessitem la màxima implicació de tots, perquè l’alternativa és que probablement estarem en un escenari molt més difícil de gestionar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona