Política

Aragonès, sobre Borràs: “Els delictes són els que són. A ERC posaríem la institució per davant i se l’apartaria”

El cap de l’executiu diu que el cas de la presidenta del Parlament és “molt diferent” a d’altres relacionats amb l’1-O

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que els delictes que formen part de la instrucció judicial contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, “són els que són”. “El que li puc dir és el que faríem a ERC. Es posaria la institució per davant i se l’apartaria. Es defensaria la seva innocència i si es resolgués de manera favorable se la restauraria en les responsabilitats”, ha afegit Aragonès en una entrevista a ‘Onda Cero’. El president català també ha remarcat que és “molt diferent” l’acusació contra Borràs d’altres casos que estan relacionats amb l’1-O. Borràs està a un pas d’obertura de judici per presumpte fraccionament de contractes al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Preguntat directament per si el cas judicial contra Borràs és un cas de corrupció, Aragonès no ha utilitzat aquesta paraula però ha respost que els delictes “ són els que són” independentment de si l’acusació és certa o no. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) veu indici de quatre delictes: prevaricació, frau administratiu, malversació de cabals i falsedat en document mercantil.

Aragonès també ha subratllat que el reglament del Parlament no exigeix la dimissió sinó que permet la “suspensió” quan s’obre judici oral per casos de corrupció. “És una decisió que primer correspon a la presidenta del Parlament i a Junts. En aquests moments no hi ha obertura de judici oral i tenim temps per veure quina és la seva posició definitiva”, ha afegit.

Declaracions de Marta Vilalta

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha tancat la porta a reformar el reglament del Parlament per eliminar l’article que permet suspendre els diputats que tinguin obert un judici oral per qüestions vinculades a la corrupció. “No considerem que el reglament d’un Parlament es pugui canviar a mida per necessitats d’una persona”, ha dit aquest dilluns en roda de premsa després que la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, instés dissabte a “anul·lar” aquest fragment del reglament del Parlament.

Vilalta, a més, ha defensat que la suspensió dels diputats als quals s’obre judici oral per corrupció “garanteix la presumpció d’innocència” perquè “és reversible”. “No és una dimissió. Nosaltres no li estem demanant que dimiteixi”, ha subratllat. Per això, espera que Borràs, investigada per presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), prendrà una decisió sobre el seu cas “posant per davant els interessos col·lectius als seus interessos particulars”. “Ha de prendre una decisió tenint en compte que no només és la senyora Laura Borràs, sinó que també és la presidenta del Parlament”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia