Política

regne unit

Badenoch, eliminada de la carrera per succeir a Boris Johnson

El favorit continua essent l’exministre d’Economia Rishi Sunak, que manté 26 vots més que la segona aspirant, la secretària d’Estat de Política Comercial, Penny Mordaunt; i 32 que la ministra d’Exteriors, Liz Truss

Kemi Badenoch, exsecretària d’Estat de Govern Local i membre de l’ala dreta del Partit Conservador, ha estat eliminada en la carrera per succeir a Boris Johnson com a líder de la formació i primer ministre britànic, després de la quarta ronda de votacions entre els diputats “tories”.

La sortida de Badenoch, que partia a priori amb poques opcions, però que va saber guanyar-se el suport de la facció més radical dels conservadors, deixa la contesa en només tres aspirants: l’exministre d’Economia Rishi Sunak; la secretària d’Estat de Política Comercial, Penny Mordaunt, i la ministra d’Exteriors, Liz Truss.

Badenoch ha obtingut el menor nombre de suports en la votació d’avui entre els diputats “tories”, amb 59, per la qual cosa automàticament queda eliminada.

Va encapçalar la votació el gran favorit, Sunak, amb 118 (tres més que l’anterior votació), seguit de nou per Mordaunt, amb 92, encara que la gran triomfadora de la jornada va ser Truss, qui va reduir el seu desavantatge amb la segona i es va quedar a només sis paperetes d’ella, amb 86.

Demà, dimecres, es durà a terme l’última votació entre els parlamentaris conservadors, que eliminarà a un altre candidat i reduirà la llista a només dos candidats, que se sotmetran a unes eleccions primàries entre els militants el resultat dels quals es coneixerà el pròxim 5 de setembre.

Dilluns que ve, la BBC ha anunciat que organitzarà un debat entre els dos candidats finalistes que substituiran a Johnson com a líder conservador i primer ministre del Regne Unit, després que aquest anunciés la seva dimissió, el passat dia 7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona