Política

Dalmases dimiteix “temporalment” com a portaveu de Junts a la comissió de la CCMA

ERC també insta la Mesa a aplicar a Dalmases el codi de conducta del Parlament

El diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha demanat a l’executiva de JxCat la “suspensió temporal” de la seva tasca com a portaveu a la comissió parlamentària de la CCMA. Dalmases ha demanat que s’obri un expedient informatiu per “aclarir i poder rebatre i defensar-se” de les “acusacions” dels darrers dies en mitjans de comunicació i xarxes socials pel seu comportament amb una periodista del FAQS de TV3 arran de l’entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. El diputat considera que no pot seguir en el càrrec “fins que es resolgui aquest expedient” ja que “el que s’està analitzant és de la mateixa temàtica que la comissió”.

La decisió del diputat es produeix després d’un allau de crítiques arrel de la publicació per part de ’Nació Digital’ i ’elDiario.es’ d’una esbroncada “intimidatòria” i “coaccions” de Dalmases a la periodista del ’FAQS’ de TV3.Ahir al vespre aquests dos mitjans van assegurar que hi ha altres periodistes que també s’han sentit “intimidats” per Dalmases, inclòs un treballador o treballadora de l’ACN, i un altre de Catalunya Ràdio.

Les exigències perquè Dalmases assumeixi la seva responsabilitat s’ham multiplicat en les últimes hores. La CUP ha demanat la seva dimissió i aquest matí, tot i que en una piulada, Dalmases va lamentar que l’equip del programa “s’hagi sentit molest” i va demanar disculpes “a tothom qui hagi pogut sentir-se ofès”, ERC ha instat la Mesa a aplicar a Dalmases el codi de conducta del Parlament. En un comunicat, la formació republicana explica que ha elevat la petició a la Mesa perquè l’actitud del diputat pot haver “contravingut, com a mínim”, les normes de conducta del Parlament, i que la Comissió de l’Estatut del Diputat hauria d’elaborar un informe i avaluar les “possibles infraccions” que s’hagin comès en aquest cas.

En la pròxima reunió de la direcció nacional de Junts se sotmetrà a aprovació aquest expedient informatiu i la direcció del grup parlamentari proposarà un nou portaveu en funcions de la comissió parlamentària de la CCMA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona