Política

Els Pets, Roba Estesa i Lildami, a la Festa per la Llibertat que Òmnium organitza per la Diada

L’esdeveniment s’ha hagut de suspendre els dos últimes anys per la pandèmia

L’entitat fa una crida a la mobilització en el primer Onze de Setembre que es podrà celebrar amb normalitat

La Festa per la Llibertat torna aquest Onze de Setembre al passeig de Lluís Companys amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami, tres anys després que l’esdeveniment es veiés ajornat per la pandèmia de la covid-19. Amb aquesta iniciativa, Òmnium Cultural ha fet una crida a convertir de nou la Diada en una jornada “de mobilització popular en defensa dels drets i les llibertats de Catalunya”.

A partir de les 10.30 del matí, la Festa per la Llibertat d’Òmnium Cultural arrencarà al passeig de Lluís Companys de Barcelona, amb un acte polític al punt del migdia i amb l’Espai Òmnium, una gran instal·lació amb panells expositius sobre l’activitat i els projectes de l’entitat, tallers i actuacions.

L’espai també es compartirà amb la tradicional Fira d’Entitats. A la tarda, Òmnium Cultural, amb el president Xavier Antich al capdavant, participarà en la manifestació de l’Assemblea sota el lema “Tornem-hi per vèncer: independència”. L’activitat tornarà al passeig de Lluís Companys a les 18.30 h amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami per culminar una jornada cívica, participativa i oberta a tota la societat.

“No oblidem el CatalanGate, ni els més de 4.200 represaliats, ni la contínua negació de drets fonamentals, i en la Diada de la tornada a la normalitat ho hem de tornar a demostrar. La repressió és la prova d’una força, la nostra, que hem de tornar a exhibir”, ha assenyalat el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, qui ha fet així una crida perquè la societat catalana surti al carrer a defensar els seus drets durant la pròxima Diada de Catalunya. “L’Onze de Setembre cal tornar a sortir al carrer per mostrar unitat i convicció cap a la llibertat davant l’Estat repressor”.

20a edició

L’11 de setembre de l’any 2000 es va celebrar per primera vegada la Festa per la Llibertat. Es tracta d’un vespre de concerts, un acte festiu i multitudinari que se celebra el día de la Diada, una jornada cívica d’afirmació i reivindicació nacional, participativa i oberta a tota la societat. Després de tres anys d’interrupció per la pandèmia, enguany arriba a la 20a edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona