Política

Dalmases: “Fa tres dies que visc un circ que cada cop evoluciona més a un linxament”

El diputat parla públicament per primer cop

Admet “una discussió encesa” amb la periodista del ’FAQS’ i diu que la seva passió és la llibertat de premsa

“Fa tres dies que visc en un circ que cada cop evoluciona més a un linxament difícil de justificar”. Així s’ha expressat, per primer cop, el diputat de JxCat Francesc de Dalmases després que trascendís l’esbroncada a una periodista del ’FAQS’ de TV3 arran d’una entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Dalmases ho ha fet des del faristol de la cambra després que diputats de Cs i PPC s’hi hagin referit durant el debat d’una moció que defensava. El diputat ha admès que va tenir una “discussió encesa” amb la treballadora, a qui s’ha referit com a una persona a qui estima: “Valoro el periodisme que fa des de fa més de deu anys”. “Si alguna passió he tingut a la meva vida és per la llibertat de premsa i pel bon periodisme”, ha dit.

Dalmases també s’ha queixat que ha patit “difamacions” i ha assegurat que “ni tan sols” ha pogut oferir “als espais on toca” explicacions sobre el que va passar. “Vaig demanar disculpes a tothom que s’hagués pogut sentir ofès”, ha dit el diputat, que va fer una piulada en aquesta línia després que es fes públic el cas.

El diputat de JxCat n’ha fet referència després que, en el marc d’una moció de suport al referèndum a Escòcia per al 2023, el diputat de Cs Nacho Martín Blanco i la diputada del PPC, Lorena Roldán, n’hagin parlat. Concretament, Martín Blanco ha acusat el diputat d’actuar “amb una actitud pròpia d’organitzacions mafioses” i Roldán ha criticat Dalmases per “acoquinar” periodistes.

El diputat va demanar a l’executiva de JxCat que obri un expedient informatiu per “aclarir i poder rebatre i defensar-se” de les “acusacions” dels darrers dies en mitjans de comunicació i xarxes socials. ’Nació Digital’ i ’elDiario.es’ va fer pública una esbroncada “intimidatòria” i “coaccions” de Dalmases a una periodista del ’FAQS’ de TV3 arran de l’entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Segons el comunicat de Junts, el mateix Dalmases també ha proposat la “suspensió temporal” de la seva tasca com a portaveu a la comissió parlamentària de la CCMA “fins que es resolgui aquest expedient” ja que “el que s’està analitzant és de la mateixa temàtica que la comissió”.

La CUP-NCG va demanar la compareixença de Dalmases i Borràs davant la comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en el marc de la polèmica per les suposades “agressions” del primer a periodistes de diferents mitjans, segons la lectura que en fa la CUP. I és que la publicació d’aquest cas al ’FAQS’ ha fet aflorar altres interaccions controvertides del diputat amb periodistes de diferents mitjans com Catalunya Ràdio o l’ACN. Precisament, la CUP demana també que compareguin els directors de TV3, de Catalunya Ràdio i de l’ACN, a més del director del ’FAQS’. Els anticapitalistes també van demanar la dimissió “immediata” de Dalmases.

Per la seva banda, ERC va instar la Mesa a aplicar a Dalmases, portaveu adjunt de Junts, el codi de conducta del Parlament. El PSC també preguntarà per aquests mateixos fets a la Comissió de la CCMA. La portaveu dels socialistes, Alícia Romero, va lamentar que l’actitud “avergonyia” i també recordava que els diputats tenen un codi de conducta que cal complir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona