Política

Junts: No hi ha alternativa a Laura Borràs

Jordi Turull anuncia que no presentaran cap nom per substituir la presidenta apartada del càrrec

Dur posicionament contra la postura d’ERC i la CUP

Junts per Cataluya fa costat a la decisió de Laura Borràs de no dimitir del seu càrrec de Presidenta del Parlament i per aquest motiu no presentarà cap nom alternatiu per substituir-la mentre duri la suspensió decretada avui i el procés judicial.

Junts respon d’aquesta manera a la invitació feta per Esquerra Republicana, a través de Marta Vilalta, de presentar un candidat o candidat a a la presidència, i en aplicació de l’acord d’investidura que donava la presidència de la Generlitat a ERC i la del Parlament a Junts.

La postura de JxCAT s’ha fet pública aquesta tarda a través d’unes declaracions del secretari general del partit, Jordi Turull, difoses a través del sistema de comunicació propi, en vídeo, audio i paper. Turull parla de la presidència del Parlament però no diu res de si l’afer Borràs alterarà o no el pacte de govern.

En aquestes declaracions, Jordi Turull lamentant que el Parlament hagi “vulnerat la presumció d’innocència” en una decisió que titlla com “injusta i injustificable” moguda per “inter essos partidistes”.

Segons Turull la decisió d’avui respon a una estratègia “d’eliminar adversaris polítics” vulnerant “la protecció de drets personals i drets institucionals”. Turull lamenta que el Parlament “s’ha anticipat, per primer cop, a la justícia espanyola que fa temps que decideix qui ha de presidir i qui no el parlament i la Generalitat de Catalunya”.

Repetint un argument ja utilitzat per Laura Borràs en la seva intervenció, el secretari general de Junts considera que el pode judicial i el legislatiu “s’ha sincronitzat perfectament per decidir qui no ha de seguir presidint el Parlament de Catalunya”.

Situant-se en clau del discurs sortit de la Taula de diàleg entre governs, Turuull sosté que “no es pot demanar que es desjudicialitzi la política catalana i al mateix temps fer el que s’ha fet avui que és suspendre la presidenta Borràs abans que sigui jutjada”

El secretari general de Junts acaba fent una crida a la concòrdia i unitat del moviment independentista. “Tot i les dificultats, tot i les decepcions personals i polítiques, Junts mai no atiarà la flama de la divisió entre l’independentisme”, diu. Turulol recorda que “el nostre adversari és l’Estat i no altres independentistes per molt que pensem que s’equivoquin”, i conclou que “el nostre objectiu i determinació és seguir avançant i treballant per la independència de Catalunya és total”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona