Política

política

Borràs serà jutjada pel TSJC tot i estar suspesa de diputada

L’aforament es manté malgrat tenir suspesos els drets dels electes

L’advocat Gonzalo Boye estudia demanar que el cas passi a un jutjat ordinari

La suspensió dels drets de diputada de Laura Borràs no modificarà la competència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per portar-la a judici on s’enfronta a una petició de presó de 6 anys i 21 d’inhabilitació per a càrrec públic.

La suspensió dels drets ha obert el debat sobre quina repercussió tindrà aquesta circumstància en el procés. Fonts judicials consultades per aquest diari afirmen amb rotunditat que Borràs continua amb l’acta de diputada, per tant continua amb la condició d’aforada i, en aquest marc, la instància competent per jutjar-la continua sent el TSJC.

Un cop conegut ahir la literalitat de l’acord de la mesa publicat al Butlletí Oficial del Parlamenti signat per Alba Vergés, decretant “la suspensió de tot els drets i deures establerts al Reglament de la presidenta Laura Borràs i Castanyer com a diputada”, el seu advocat vol estudiar ara quina repercussió té això en la celebració del judici.

L’acord de la mesa desenvolupa l’article 25.4, pensat per casos de corrupció, on parla de la “suspensió de drets i deures de forma immediata” dels diputats als que se’ls obri judici oral per un supòsit delictiu d’aquests. Boye vol saber si entre aquests drets suspesos hi ha la condició d’aforat, circumstància que podria fer posar en qüestió si l’òrgan competent per jutjar el cas és el TSJC.

Ara bé, ni que fos així, i tampoc amb una renuncia de l’acta de diputada que deixaria Borràs defnitivament desemparada de l’aforament, la presidenta suspesa es lliuraria d’anar a judici al TSJC, segons les mateixes fonts consultades per aquest diari. Ia ixò és així perquè la doctrina marcada pel Tribunal Suprem diu que un cop s’ha dictat obertura de judici oral, com és el cas, on es fixa la competència pel judici, aleshores ja no es pot modificar aquesta competència per fer el judici.

En el cas, molt poc probable, que el cas Borràs fes un nou viratge judicial seria un més dins de la seva enrevessada tramitació. Va començar sent investigat per una jutgessa d’instrucció de Barcelona, però quan va assolir la condició de diputada al Congrés aleshores el cas va viatjar a Madrid, al Tribuanl Suprem. I de Madrid a Barcelona i el TSJC, quan Borràs va ser elegida diputada al Parlament de Catalunya. Ara, està suspesa de diputada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista