Política

El Parlament tanca el període ordinari sense signar l’acta dels plens amb el vot delegat de Lluís Puig

Borràs va sumar el vot delegat del diputat de Junts però no sortia al panell per no implicar funcionaris

El Parlament ha tancat el període ordinari de sessions sense signar l’acta dels plens en què s’ha comptabilitzat verbalment el vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig. Segons la resposta de la cambra catalana a una petició d’informació de l’ACN, el serveis del Parlament “encara no disposen del document de l’acta del ple del 6 i 7 de juliol signat ni pel secretari, ni amb el vistiplau del president, ni aprovat”. Així ho diu la resposta a data del 29 de juliol, últim dia hàbil del període ordinari de sessions. I és que el ple del 6 i 7 de juliol va ser el primer en què la llavors presidenta del Parlament, Laura Borràs, va comptabilitzar verbalment el vot delegat però sense que sortís al panell per no implicar funcionaris.

Tot plegat després que el Tribunal Constitucional (TC) anul·lés el vot delegat de Lluís Puig, exiliat a Brussel·les.

Ara cal veure com queda reflectit en les actes dels plens el fet que es comptabilitzés verbalment el seu vot delegat però, en canvi, no sortís reflectit al panell de l’hemicicle. Una fórmula que van acordar els membres independentistes de la Mesa per fer front a l’anul·lació del TC.

Segons l’article 82 del reglament del Parlament, s’ha d’aixecar acta de les sessions del Ple i de les comissions, que han d’incloure el sentit del vot de cada grup parlamentari. A més, també especifica que les actes han de ser signades per un dels secretaris, tenir el vistiplau del president i deixar-les a disposició dels diputats per si hi ha alguna reclamació. Si no hi ha cap reclamació sobre el contingut, s’entén que l’acta queda aprovada. I en cas contrari, s’ha de sotmetre a la decisió del ple en la sessió següent.

Després que Borràs quedés suspesa dijous passat, ella no serà l’encarregada de donar el vistiplau a les actes dels plens. Si no hi ha canvis, ho farà la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, que des de divendres passat la substitueix “amb els mateixos drets i deures”.

Segons han explicat fonts pròximes a Borràs, la fins fa poc presidenta del Parlament no ha donat el vistiplau a l’acta del 6 i 7 de juliol perquè el document no li ha arribat. Segons aquestes mateixes fonts, és el secretari quart de la Mesa, Ruben Wagensberg (ERC), l’encarregat de signar primer aquesta acta del ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona