Política

Vergés vol una solució de Junts per al Parlament

Insta el partit de Turull i Borràs a presentar una fórmula per assumir les funcions de la presidència del Parlament

La vicepresidenta primera del Parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés, va instar ahir Junts a presentar una fórmula per assumir les funcions de la presidència del Parlament que ara té ella des de la suspensió de Laura Borràs. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Vergés va recordar que l’acord d’investidura estableix que la presidència de la cambra catalana correspon a Junts. “Estem disposats a tot. Ho facilitarem tot per complir aquest acord”, hi va afegir. Vergés va dir que es tracta d’una situació “no volguda per ningú” i va lamentar que la segona institució del país s’hi trobi. Però va concloure que, a partir del setembre, s’han de complir els acords: “És el que toca, el que està acordat i el que hauria de ser.”

Borràs va ser suspesa el 28 de juliol després que el TSJC li obrís judici oral per presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Un fet que ha deixat el Parlament en una situació inèdita. El mateix dia de la suspensió de Borràs, el secretari general de Junts, Jordi Turull, va assegurar que el seu partit no proposarà cap persona per substituir Borràs a la presidència del Parlament. Ara però, caldrà veure si, encara que no es voti un nou president, s’arriba a un acord per refer la correlació de forces a la mesa del Parlament. Actualment, l’òrgan de govern té sis membres: 2 d’ERC, 2 del PSC, 1 de Junts i 1 de la CUP.

Quan li van preguntar pel vot delegat de Lluís Puig, anul·lat pel Tribunal Constitucional, Vergés va defensar que s’han de fer les “reformes necessàries” al reglament del Parlament perquè es puguin garantir els drets del diputat de Junts a partir d’ara. Segons ha recordat, la via de la reforma del reglament és la proposta que ha fet el grup parlamentari d’ERC.

LA DATA

28.07.22
La mesa del Parlament
va suspendre a la presidenta, Laura Borràs, deixant el càrrec en situació d’interinitat.

Aragonès: “Tots els consellers estan amb el govern”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va defensar ahir que hi ha les “condicions” per acabar el mandat i ha recordat que és un “encàrrec de la ciutadania”. “El país està en un moment prou complex. Tenim reptes importants i el que menys convé és inestabilitat i provisionalitat. El que convé és un bon govern, que vagi prenent decisions, amb la voluntat de culminar el programa de legislatura”, va afirmar en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. Segons Aragonès, “tots els consellers sense excepció estan compromesos amb el govern” i cap d’ells li ha manifestat el contrari.

Quan li van preguntar per les “batalletes” a què es va referir dimarts en la roda de premsa de balanç abans de l’estiu, Aragonès va explicar que es tractava d’una reflexió “de caràcter general”. I també va defensar que cal posar-se per sobre dels debats que omplen molts minuts als mitjans de comunicació i fils de Twitter. “A vegades es generen uns debats i les prioritats són unes altres”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans