Política

corea del nord

Kim canta la “victòria” de Corea del Nord sobre la covid

El líder nord-coreà va caure malalt durant la crisi del coronavirus, segons la seva germana

Hauria patit febres molt altes

Corea del Nord ha cantat “victòria” en la seva batalla contra la covid, entre insinuacions pe part de la germana de Kim Jong-un, que el líder nord-coreà s’havia arribat a infectar del virus. Gairebé tres mesos després d’anunciar el primer cas de coronavirus, el líder nord-coreà va declarar dimecres una “brillant victòria” sobre la covid. Des del 12 de maig quan va anunciar el primer infectat de covid, Corea del Nord no ha registrat oficialment cap altre cas al país des del 29 de juliol.

En una reunió de treballadors sanitaris i científics a Pyongyang, Kim es va felicitar de la “victòria en la guerra contra la malaltia pandèmia maligna”, segons l’agència oficial de notícies KCNA. “La victòria obtinguda pel nostre poble és un esdeveniment històric que ha mostrat una vegada més al món la grandesa del no estat i la indomable tenacitat del nostre poble”, va dir el líder nord-coreà, segons l’agència.

Corea del Nord, un dels primers països del món en tancar les seves fronteres el gener del 2020 després de l’aparició de la malaltia a la veïna Xina, fa temps que presumeix de la seva capacitat de protecció contra el virus.

En la reunió, Kim va ordenar la flexibilització de les mesures d’emergència imposades fa uns tres mesos al país. Al final del discurs de Kim, els participants a l’acte, van cridar “visca, visca”, diversos cops, segons l’agència oficial de notícies nord-coreana.

En una altra informació de la mateixa agència, la poderosa germana del líder, Kim Yo-jong, va revelar que el seu germà “havia patit febre durant els dies d’aquesta guerra de quarantena, però no podia quedar-se estirat ni un moment perquè pensava en la gent de la qual era responsable”, va dir. És la primera vegada que un alt responsable del règim nord-coreà informa que el seu líder, la salut del qual sempre està sota escrutini dels analistes, s’havia infectat del virus.

Segons la mateixa informació, Kim Yo Jong també va culpar del brot a Corea del Sud per permetre que activistes enviïn globus amb propaganda i dòlars nord-americans cap a l’altra banda de la frontera, apuntant que aquests objectes eren portadors del virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona