Política

estats units

L’FBI buscava documents sobre armes nuclears a la casa de Trump

L’agència temia que poguessin estar en risc, segons ‘The Washington Post’

El fiscal general dels Estats Units va assumir personalment la responsabilitat de demanar l’entrada a la mansió

L’escorcoll de dilluns passat a la mansió que l’expresident dels Estats Units Donald Trump té a Mar-a-Lago, Florida, tenia com a objectiu trobar documents classificats sobre armes nuclears que l’exmandatari se’n va endur de la Casa Blanca, segons publica avui el diari The Washington Post.

La informació, que cita fonts anònimes pròximes a la investigació, indica que l’escorcoll respon a la preocupació en el govern nord-americà que els documents que Trump se’n va endur amb ell al final de la seva presidència i que contenen informació delicada caiguin en males mans.

Les fonts no van aclarir si la informació que suposadament es trobava en el complex residencial de luxe de Trump a Palm Beach fa referència a armament nuclear en poder dels Estats Units o de potències estrangeres, i tampoc van detallar si efectivament van trobar aquest material en l’escorcoll. Els agents de l’FBI se’n van endur una dotzena de caixes, segons va dir una de les advocades del líder republicà, però a hores d’ara es desconeix el seu contingut.

El fiscal general dels EUA, Merrick Garland, va autoritzar personalment la decisió de demanar l’ordre d’escorcoll per entrar a la mansió de l’expresident a Florida i ahir va demanar permís a un tribunal del sud de l’estat perquè faci pública l’ordre. En una breu declaració després de la qual no va acceptar preguntes, Garland va defensar la legalitat de l’escorcoll i va indicar que aquestes decisions no es prenen “a la lleugera”. Sempre que és possible, va aclarir, s’opta per mitjans “menys intrusius” com a alternativa. L’ordre d’escorcoll va ser autoritzada per un tribunal federal i l’inventari de propietat és un document que la llei exigeix que les forces de l’ordre deixin al propietari del lloc.

Segons van indicar mitjans nord-americans, els advocats de Trump tenen fins avui a les tres de la tarda hora catalana per presentar objeccions davant el tribunal a la petició perquè es faci pública l’ordre. El primer a informar de la batuda a la mansió va ser el mateix Trump a les seves xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona