Política

estats units

Trump assenyala que l’FBI “va robar” els seus tres passaports en el registre a la seva casa

Trump està investigat per la possible comissió de tres delictes que podrien comportar des de multes fins a penes de presó i inhabilitació per a ocupar càrrecs polítics

L’expresident estatunidenc, Donald Trump, (2017-2021) ha denunciat aquest dilluns que l’FBI li “va robar” els seus tres passaports, un d’ells ja caducat, en el registre efectuat la setmana passada a la seva mansió de Florida a la recerca de documents classificats.

“Wow! En la batuda de l’FBI a Mar-a-Lago van robar els meus tres passaports (un vençut) juntament amb tota la resta. Això és un assalt a un oponent polític d’un nivell mai vist al nostre país. Tercer món!”, ha dit en un missatge en la seva xarxa Truth Social.

La presa dels passaports en vigor impediria sortir del país a Trump, que dijous passat ja havia criticat que aquest registre es va efectuar en la seva opinió sense avís previ i va inspeccionar també armaris de la primera dama, Melania.

La batuda tenia com a objectiu trobar documents classificats que l’exmandatari republicà va treure de la Casa Blanca quan va abandonar el poder en 2021.

Trump està investigat per la possible comissió de tres delictes: violació de la Llei d’Espionatge, obstrucció de la Justícia i destrucció de documents, que, en cas de condemna, podrien comportar des de multes fins a penes de presó i inhabilitació per a ocupar càrrecs polítics.

Entre la documentació requisada figuren vint-i-sis caixes i diverses carpetes de documents i fotos amb les etiquetes d’“alt secret” o “confidencial, un d’ells sota el títol “president de França” i un altre sobre la petició d’indult de Roger Stone, confident de Trump.

L’ordre de registre i l’inventari ja no estan sota secret de sumari i s’han fet públics, però des del bàndol republicà creix la pressió tant perquè es difongui quina presumpta “amenaça nacional” va propiciar la batuda com perquè l’FBI publiqui tota la informació i intercanvis que van conduir a aquesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona