Política

Salpa d’Ucraïna el primer vaixell amb “carregament humanitari” de gra

Les 23.000 tones de cereal que transporta la nau, noliejada pel Programa Mundial d’Aliments (PMA) de les Nacions Unides, s’enviaran als països de la Banya d’Àfrica

El primer vaixell noliejat pel Programa Mundial d’Aliments (PMA) ha salpat avui del port de Yuzhny (Pivdennyi), a Ucraïna, amb 23.000 tones de gra que s’enviaran als països de la Banya d’Àfrica. És el primer “carregament humanitari” des que es van desbloquejar els ports ucraïnesos, segons ha informat l’organització de les Nacions Unides.

“L’enviament de 23.000 tones mètriques de gra de blat es destinarà a la resposta humanitària del PMA a la Banya d’Àfrica, on l’amenaça de fam aguaita la regió afectada per la sequera. És una de les moltes àrees del món on el cessament gairebé total dels cereals i aliments ucraïnesos al mercat mundial ha fet la vida encara més difícil per a les famílies que ja lluiten contra l’augment de la fam”, ha explicat l’organisme en un comunicat.

Un pacte segellat entre Moscou i Kíiv amb la mediació de Turquia i les Nacions Unides ha permès que aquest mes els vaixells tornin a transitar pel mar Negre des de i fins a ports ucraïnesos i ha facilitat fins ara la sortida d’importants quantitats d’aliments, principalment blat de moro.

Fins ara totes les exportacions han estat operacions comercials, per la qual cosa la d’avui del PMA és la primera amb objectius humanitaris.

“L’obertura dels ports del mar Negre és el més important que podem fer ara mateix per ajudar a les persones que pateixen fam al món”, ha dit el director executiu del PMA, David Beasley.

Amb el trànsit marítim comercial i humanitari que ara es reprèn dins i fora del port de mar Negre a Ucraïna, “s’alleujarà una mica als països que s’enfronten a la pitjor crisi alimentària mundial”, ha afegit el PMA, que ha assenyalat que “també permetrà que Ucraïna buidi les seves sitges d’emmagatzematge de gra abans de la collita de la temporada d’estiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona