Política

ALEMANYA

La fiscalia de Colònia investiga la secretària de Scholz per frau fiscal

Jeanette Schwammberger és l’actual cap de gabinet a la cancelleria i col·laboradora del mandatari alemany des de fa anys

La investigació forma part d’un cas massiu de frau fiscal

La fiscalia de Colònia ha investigat els correus electrònics de la secretària del canceller alemany, Olaf Scholz, en el marc d’un cas massiu de frau fiscal, segons documents als quals han tingut accés diversos mitjans alemanys.

Les investigacions es dirigeixen contra el banc M.M Warburg d’Hamburg i Jeanette Schwammberger, actualment cap de gabinet a la cancelleria i col·laboradora de Scholz des de fa anys, està en el punt de mira de la fiscalia.

Un dels correus de Schwammberger, d’abril del 2021, ha estat classificat com a “sospitós” per la fiscalia de Colònia. El correu està relacionat amb una pregunta d’una comissió del parlament regional d’Hamburg que investiga un escàndol de les manipulacions de vendes i compra d’accions per eludir el pagament d’impostos, conegut com el cas cum ex. El missatge està dirigit a Wolfgang Schmidt, actualment ministre de la Cancelleria i en aquell moment secretari d’Estat al ministeri de Finances, i el tema són trobades de Scholz amb representants del banc MM Warburg i altres bancs. El que ha disparat les alarmes a la fiscalia és una referència a eliminació de dades que pot ser interpretada com un suggeriment d’eliminar dades a l’agenda de Scholz que poguessin comprometre’l amb l’escàndol.

Scholz en aquell moment era ministre de Finances i, segons el canal regional NDR, ha assegurat mitjançant el seu despatx que no va estar involucrat en la comunicació de les dades de la seva agenda a la comissió parlamentària.

Les mesures estan relacionades amb investigacions contra l’exdiputat socialdemòcrata Johannes Kahr, l’extinent d’alcalde d’Hamburg Alfons Pawelczyk i una funcionària del fisc d’Hamburg. Els tres estan sota sospita d’haver ajudat al banc a evitar el pagament al fisc de 47 milions d’euros derivats de les seves manipulacions.

També Scholz, que era alcalde-governador d’Hamburg quan van tenir lloc els fets, i l’actual alcalde, eter Tschentscher, en aquell moment titular de Finances, han estat en el punt de mira de les investigacions. Tot i així, fins ara no hi ha hagut proves del fet que cap dels dos hagi exercit influència per evitar que se li exigís el pagament al banc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona