Política

Borràs defensa la seva acció en l’acte a les víctimes del 17-A

Atribueix el boicot a una sola persona i assegura que ella es va limitar a saludar persones que també “són víctimes i demanen saber la veritat”

Critica que ERC deixés la representació al PSC

La líder de JxCat, Laura Borràs, es va desmarcar ahir de l’actuació “fora de lloc” que va protagonitzar un grup d’independentistes en l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A. Borràs es va veure obligada a donar explicacions arran de la pluja de crítiques que va provocar la seva decisió d’anar a saludar un grup de persones que reclamaven “la veritat” sobre l’atemptat terrorista, però va evitar fer qualsevol autocrítica. Al contrari, Borràs va sortir al pas de tota aquesta polèmica i va acudir a dues entrevistes radiofòniques matinals a Catalunya Ràdio i RAC1, on va reconèixer que va estar “totalment fora de lloc” la interrupció del minut de silenci, que ella sí que va respectar “escrupolosament” en nom de JxCat. També va negar haver saludat qui va interrompre el minut de silenci i va confirmar que sí que ho va fer amb un grup de persones, entre les quals hi havia víctimes dels atemptats que volien “saber la veritat”. En aquest sentit, Borràs es va arrenglerar ràpidament al costat del que membres del seu propi partit van defensar ahir mateix quan va esclatar el boicot. Borràs, però, va rebutjar les crítiques rebudes que comparaven la seva actuació amb el populisme de l’expresident americà tot assegurant que “trumpisme és fer veure que va passar el que no va passar” per treure rèdits polítics, va dir Borràs, que va lamentar “determinades lectures” que es van fer de la seva salutació a aquest grup de manifestants.

Crítiques a ERC

D’altra banda, la fins ara presidenta del Parlament, suspesa de les seves funcions, va afirmar que tornarà a la cambra catalana, malgrat la seva suspensió com a diputada, i va assenyalar que en continua sent la presidenta “mentre no se’n triï una altra”, encara que des del 28 de juliol ja no cobra sou ni pot fer ús del cotxe oficial. A hores d’ara, les funcions de la presidència les està exercint la vicepresidenta primera, Alba Vergés, que dimecres no va poder assistir a l’homenatge a les víctimes del 17-A. La no presència de Vergés i el fet que la representativitat l’hagués d’ostentar la vicepresidenta segona, Assumpta Escarp (PSC), va ser criticat de forma contundent per Borràs en tractar-se d’una diputada d’un partit que va aprovar el 155 i s’ha oposat a obrir comissions d’investigació sobre el 17-A al Congrés dels Diputats.

LA FRASE

Mereix una reflexió que la representació recaigui en el PSC, el del 155 i que nega investigar el 17-A
Laura Borràs
presidenta del parlament suspesa de funcions

“No pot tornar a passar”

La Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats pel Terrorisme (UAVAT), que es va crear per atendre les víctimes del 17-A, va denunciar ahir les “actituds vergonyoses” durant el boicot a l’homenatge institucional a Barcelona i va assegurar que situacions així “no poden tornar a succeir”. L’assessor de la UAVAT, Robert Manrique, ja va denunciar ahir que l’acte institucional “no era el lloc ni el moment” per a aquest tipus de protestes, ja que no s’han d’utilitzar aquests homenatges per “fer política”. “Això no va d’ideologies ni d’escenaris de reivindicacions. Va de persones. Va de respecte”, assegura. “Hem vist afectats i afectades plorar i reaccionar amb por davant els crits i xiulades de les persones que han vingut a boicotejar aquest moment”, lamentava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona