Política

Rússia redobla els seus atacs després de rebre cops a la rereguarda

Segons el comunicat de comandament militar ucraïnès, en les últimes hores les tropes russes han llançat atacs amb ocupació d’aviació i artilleria pràcticament a tots els fronts del sud i est d’Ucraïna sense aconseguir avenços sobre el terreny

Les tropes ucraïneses han fet front a un empitjorament dels atacs de les Forces Armades de Rússia, en què Kíev veu una reacció de resposta a les recents explosions i accions de sabotatge a la rereguarda russa i, fins i tot, a l’annexionada Crimea.

Segons el comunicat de comandament militar ucraïnès, en les últimes hores les tropes russes han llançat atacs amb ocupació d’aviació i artilleria pràcticament a tots els fronts del sud i est d’Ucraïna sense aconseguir avenços sobre el terreny.

“El personal de l’enemic està desmoralitzat, cosa que es deu a la constant postergació de les seves dates de rotació i que no rep els pagaments promesos”, ha assenyalat l’Estat Major General de les Forces Armades d’Ucraïna.

La seguretat de la rereguarda russa, en entredit

En el seu últim informe, el nord-americà Institut d’Estudi de la Guerra (ISW) ha apuntat que els recents atacs ucraïnesos contra les infraestructures militars i de transport a la part de regió de Jerson controlada per Rússia ia Crimea “estan probablement reduint la confiança russa a la seguretat de la rereguarda”.

Tot i que l’ISW va indicar que possiblement s’exagera la magnitud d’aquestes accions, les notícies sobre aquestes tenen un impacte a l’espai informatiu rus.

“Les autoritats estan augmentant notòriament les mesures de seguretat a Crimea, fet que mostra la creixent preocupació tant entre elles com entre els civils per perill d’atacs ucraïnesos en zones de rereguarda que anteriorment es consideraven segures”, afegeix l’informe.

Un dron contra l’Estat Major de la flota Russa

Aquest dissabte un dron s’ha estavellat i ha esclatat en flames a la teulada de la seu de l’Estat Major de la Flota russa del mar Negre, situada al port de Sebastopol, al sud-oest de península de Crimea, sense causar víctimes.

En un primer moment, el governador de Sebastopol, Mikhaïl Razvozhaev, ha informat al canal de Telegram que s’ha tractat d’un atac contra la seu de l’Estat Major i ha explicat que el dron no ha pogut ser abatut perquè volava a molt poca alçades.

Tot i això, poc després el governador ha rectificat la seva declaració i ha explicat que l’aparell volant ha caigut sobre la teulada de l’Estat Major després de ser assolit pel foc de la defensa antiaèria.

És la segona vegada en menys d’un mes que s’informa d’un atac aeri contra l’Estat Major de Flota del mar Negre: el 31 de juliol passat cinc persones van resultar ferides després que un dron hi llencés un artefacte explosiu el que va obligar a cancel·lar les celebracions del Dia de l’Armada, que Rússia festeja en aquesta data.

Moscou informa de més de 800 morts a les files ucraïneses

Mentrestant, el Ministeri de Defensa de Rússia ha informat avui que en la jornada passada les forces ucraïneses van patir més de 800 baixes mortals, entre elles “fins a una vintena de mercenaris nord-americans”.

Segons el portaveu d’aquesta cartera, general Ígor Konashénkov, en un atac aeri contra posicions de la formació nacionalista ’Kraken’ i d’unitats de mercenaris a la regió de Khàrkiv, est d’Ucraïna, “van ser aniquilats més de 100 combatents, entre ells fins a una vintena de mercenaris nord-americans”.

Va afegir que en aquesta mateixa regió van morir fins a 130 efectius ucraïnesos en un altre atac, aquesta vegada amb armes d’alta precisió d’emplaçament terrestre.

D’altra banda, Konashénkov ha indicat que a la veïna regió de Dniepropétrovsk, al costat de la localitat de Velikomijailovka, l’aviació tàctica russa “pràcticament va aniquilar” el 110è batalló de defensa territorial ucraïnès a infligir-li més de 350 baixes, no menys de 200 .

Segons el portaveu castrense, a aquesta mateixa regió ia la Mykolaiv més de 200 efectius ucraïnesos van morir a causa del foc de l’artilleria russa.

A més, va afegir Konashénkov, les forces aerotransportades ucraïneses van perdre més de 200 homes a l’autoproclamada república popular de Donetsk com a resultat d’atacs amb míssils aire-terra



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona