Política

La Moncloa es resisteix a posar llum sobre Pegasus

L’executiu estatal respon al jutge del cas que, ara per ara, no desclassificarà cap document secret

L’ANC demana apartar un dels instructors de l’afer

L’executiu de Pedro Sánchez no té la intenció, almenys per ara, de desclassificar cap document considerat secret que pugui tenir relació, directa o indirecta, amb l’afer Pegasus. La plasmació pràctica d’aquesta voluntat es va concretar amb l’aprovació ahir, per part del Consell de Ministres, de la resposta que La Moncloa remetrà al magistrat de l’Audiencia Nacional José Luis Calama, que és qui investiga el suposat espionatge de diversos integrants del govern espanyol amb aquest programa, i on explicita que no farà públic cap document protegit abans que compareguin en seu judicial els ministres Fernando Grande-Marlaska o Margarita Robles. Es dona el cas que tots dos, juntament amb el mateix president espanyol, Pedro Sánchez, haurien estat alguns dels membres de l’executiu espiats mitjançant el programa, i per aquest motiu el magistrat Calama va acordar, a finals de juliol, dirigir un suplicatori al Consell de Ministres per demanar desclassificar el material, com ara documents, que s’haurien pogut veure compromesos per aquesta intromissió en els seus dispositius. Una petició que tenia molt a veure amb el testimoni que havien fet abans l’exdirectora del CNI Paz Esteban, un funcionari d’aquest organisme i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños.

En un altre ordre de coses, l’advocat que representa cinc afectats de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per l’espionatge amb Pegasus –Elisenda Paluzie, Jordi Sànchez, Sònia Urpí, Arià Bayé i Jordi Domingo– ha presentat un escrit de recusació contra el magistrat Jaime Conejo Heredia, que és qui instrueix la querella interposada per l’entitat, per sospites sobre la seva falta d’imparcialitat. L’argument és que a finals del 2017, quan Conejo era suplent al jutjat de Barcelona on s’instruïa la causa de l’1-O, es va fer públic que el magistrat compartia al seu perfil de Facebook continguts de Societat Civil Catalana i del portal Dolça Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona