Política

Un tuitaire a favor de la immersió investigat per delicte d’odi diu que volia mofar-se dels polítics

L’home va dir que faria canelons amb carn de castellanoparlant després del cas de l’escola de Canet i unes declaracions de Casado

Un tuitaire investigat per delicte d’odi per fer tuits a favor de la immersió lingüística ha assegurat aquest dilluns al jutjat que el missatge era “sarcàstic” i per fer “mofa” dels discursos polítics espanyolistes contra el català. L’home, Jordi S.C., va piular el 18 de desembre passat, després que l’exlíder del PP Pablo Casado carregués contra la immersió: ‘Ja tinc la carn de nen castellanoparlant per fer els canelons’. El tuit, juntament amb mig centenar més d’altres persones sobre l’escola Turó del Drac de Canet de Mar, on una família va aconseguir que s’impartís el 25% de les classes en castellà a la seva filla, va ser denunciat i investigat pels Mossos d’Esquadra i la fiscalia, que va presentar una querella contra quatre tuitaires.

L’home ha assegurat, a preguntes del jutge i del seu advocat, que no va fer el tuit contra ningú en concret ni per amenaçar, sinó per enriure-se’n de certs discursos polítics que asseguren que els nens castellanoparlants són discriminats a les escoles catalanes. A més, ha recordat que el tuit era poc abans de Nadal i que 3 anys abans ja havia parlat de fer canelons.

El tuitaire ha recordat que el tuit va ser durament contestat per molts altres usuaris, que el van amenaçar i insultar i no han estat investigats, tot i que Twitter va esborrar-ne alguns per incomplir les normes d’ús.

Els altres tres tuits investigats instaven a posar una Ñ a la nena per assenyalar-la, a assetjar la família fins que marxés de Canet o els qualificaven de “colons inadaptats”.

Dos dels tuitaires van acudir divendres al jutjat d’instrucció número 12 de Barcelona. Un d’ells es va negar a declarar fins que no ho fes primer la família de la nena afectada i l’altre va dir que els seus missatges s’emparaven en la llibertat d’expressió i volien fomentar el debat sobre la l’ús del català i el castellà al país. Aquest dilluns estaven citats els altres dos tuitaires, un dels quals també s’ha negat a declarar. En cap de les dues vistes orals s’ha presentat la fiscalia, ni tampoc les acusacions de Vox, Hablamos Español i Asamblea por una Escuela Bilingüe. Dilluns vinent estan citats a declarar els pares de la nena.

Es dona la circumstància que el magistrat del jutjat assegura que no entén el català. Per això, el tuitaire que ha declarat aquest dilluns ho ha fet amb un intèrpret de castellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona