Política

Rosell demana investigar si la seva causa va ser un muntatge policial de l’Operació Catalunya

L’expresident del Barça es querella contra el comissari Villarejo, l’excap d’Assumptes Iterns Martin Blas i un agent de l’FBI

La querella ha estat presentada a l’Audiencia Nacional

L’expresident del Barça Sandro Rosell s’ha querellat contra l’excomissari José Manuel Villarejo, l’excap d’Assumptes Interns Marcelino Martín Blas, i un agent de l’FBI per esclarir si la causa que el va mantenir en presó provisional gairebé dos anys va ser fruit d’un muntatge policial en el marc de l’anomenada Operació Catalunya.

La querella, a la qual ha tingut accés Efe, ha estat presentada en el jutjat de l’Audiència Nacional que ja investiga Villarejo pel cas Tàndem i es dirigeix també contra els inspectors Antonio Giménez Ras i Alberto Estévez.

Rosell, que va ser investigat en aquest tribunal i posteriorment absolt de blanqueig de capitals, demana investigar delictes d’organització criminal, falsedat de funcionari en document oficial, acusació i denúncia falsa, malversació i detenció il·legal.

Encara que l’empresari no es dirigeix contra l’exlíder del PP català i actual senadora Alícia Sánchez-Camacho, considera que hi ha indicis que permetrien investigar-la, de manera que deixa al criteri del jutge la decisió de dirigir-se al Tribunal Suprem, òrgan competent per investigar-la en ser aforada.

Rosell al·ludeix a informacions publicades en els últims mesos que esmenten una reunió mantinguda el 6 de novembre de 2012 entre Villarejo i Alícia Sánchez-Camacho, en la qual aquesta hauria facilitat al comissari “una autèntica llista negra de persones que, al seu entendre, havien de ser investigades i perseguides policialment per la seva relació amb l’independentisme”, entre les quals estava l’empresari.

Tot això en el marc de la denominada Operació Catalunya, un suposat “pla” elaborat contra el moviment independentista català per comandaments policials, membres del govern espanyol i dirigents del PP -llavors a La Moncloa-, “amb la inestimable ajuda de determinats periodistes i mitjans de comunicació”.

L’estratègia, segons exposa la querella, consistia a obtenir informació i “confeccionar proves falses” per “intimidar, investigar, imputar, perjudicar i desprestigiar” a persones que “es consideraven properes al citat moviment”.

Entre ells, diu, es trobava Rosell, que esmenta les “estranyes circumstàncies” que van envoltar la seva posterior detenció i recerca en l’Audiència Nacional.

La querella demana així mateix investigar si Villarejo es va reunir al maig de 2014 amb l’agent enllaç de l’FBI Marc L. Varri, adscrit llavors a l’Ambaixada d’EUA a Madrid, per, en companyia d’altres comandaments com l’exdirector adjunt operatiu (DAO) Eugenio Pino, sol·licitar ajuda a la policia nord-americana per combatre l’independentisme català.

Rosell també esmenta reunions entre Villarejo i Marcelino Martín-Blas per intentar obtenir informació de l’empresari que, segons les informacions a les quals fa referència, van acabar derivant en una investigació vinculava l’empresari amb “escàndols de corrupció al món del futbol”.

En aquest context, continua, la Fiscalia de l’Audiència Nacional va acabar obrint una recerca secreta en 2015, perquisicions que culminaria amb la presentació d’una querella en 2017, que va ser la que va motivar la seva detenció i la seva estada a la presó preventiva gairebé dos anys “abans de ser absolt” de l’acusació de blanqueig de comissions de l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

euskadi

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts