Política

Ofrena floral a la tomba de Casanova a Sant Boi de Llobregat

Aragonès i Vergés han encapçalat l’acte, en què també hi ha assistit la ministra de Tranports i representants de diversos partits i entitats

Sant Boi ha estat protagonista un any més dels actes de la Diada amb la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafel Casanova a l’església de Sant Baldiri. L’acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat per la vicepresidenta primera del Parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Partits, sindicats, entitats i alcaldes del Baix Llobregat també han participat en la commemoració. Després de l’ofrena floral i del cant dels Segadors a l’interior de l’església, alguns dels assistents han fet proclames independentistes. Una desena de persones han rebut la comitiva vestits d’escocesos i amb cartells on es llegia ’M’agradaria ser escocès per votar’.

Els actes han arrencat poc abans de les deu del matí amb una recepció de les autoritats per part de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. Des d’allà, els representants dels partits polítics sindicats i entitats participants s’han dirigit fins a la plaça Mossèn Jaume Oliveres, a les portes de l’església de Sant Baldiri. En aquest punt s’ha fet la hissada de la bandera, que ha finalitzat amb el Cant de la Senyera. La comitiva ha estat acompanyada també per la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la Drets Socials, Violant Cervera.

Un cop a dins de l’església, s’ha procedit a realitzar les ofrenes florals davant de la tomba de Rafael Casanova fins arribar a formar una catifa d’una vintena de metres. L’acte ha finalitzat amb una actuació dels Castellers de Castelldefels a l’interior del temple i el Cant dels Segadors. Tot seguit, diverses de les persones congregades a l’interior del temple han esclatat amb crits d’’independència’.

La ciutat de Sant Boi de Llobregat és un dels punts de trobada habituals de l’Onze de Setembre a Catalunya per la vinculació de la ciutat amb la figura històrica de Rafael Casanova i per haver estat escenari de la multitudinària Diada de l’any 1976.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur