Política

JORDI MADRID I ROCA

CAP DE L’OPOSICIÓ A PIERA (ERC)

“El poble va votar una persona i un equip i s’ha fet fora amb denúncies falses”

ERC i Junts van governar en coalició fins a finals del 2020, quan Junts va liderar una moció de censura amb el PSC i Ara és Demà

Junts va justificar la moció per les denúncies de la secretària municipal contra el llavors alcalde, Jordi Madrid, per presumptes irregularitats

Em vaig equivocar en fer confiança a una persona equivocada. Amb el Llopart érem amics
No tot allò que estava preparat ho han fet. Han fet una gestió continuista incompleta
Vam fer primàries i va guanyar la Neus Núñez. Tot el suport a la Neus, que és una molt bona candidata

El govern de Junts i ERC presidit per Jordi Madrid com alcalde de Piera va acabar de forma abrupta en plena pandèmia. La secretària municipal va denunciar-lo per presumptes irregularitats i, tot seguit, el seu soci de govern –Junts per Piera– li va presentar una moció de censura amb el suport del PSC i Araés Demà (comuns).

La secretària municipal el va denunciar per l’ascens d’un caporal a pocs dies de jubilar-se i per un contracte d’aliments pels serveis socials. En quin punt estan les denúncies?
Per contextualitzar-ho, eren denúncies que tots tenim clar que formaven part d’una conxorxa per fer-nos fora de l’Ajuntament. Ha quedat claríssim, és evident que els que molestaven més allà érem nosaltres, perquè volíem governar. A l’Ajuntament de Piera no es permet que els electes decideixin; llavors la secretària el que va fer és inventar-se una sèrie de males pràctiques per fer-nos fora, sobretot per desprestigiar-nos. I d’aquesta manera va començar una moció de censura. En aquest cas el Llopart s’hi va agafar. És una conxorxa per fer-nos fora de males maneres.
Parla en plural, per tant no acusa només la secretària?
En breu farem una roda de premsa per explicar-ho bé, però és evident que no ho ha fet sola, i diem que hi ha gent que se n’ha aprofitat. En aquest cas el Llopart s’ha aprofitat d’aquesta situació. Amb en Llopart érem socis, jo el tenia com un amic. Va aprofitar aquesta situació per poder ser alcalde. Escolta’m, jo el que vull és que li vagi molt bé, perquè si li va bé a ell al final li anirà bé al poble. Però és clar que el poble va votar una persona i un equip i s’ha fet fora amb denúncies falses.
El seu soci de govern fins llavors presenta una moció de censura amb el PSC i Ara és Demà, però vostè havia presentat dies abans la dimissió. Per què?
És evident que em vaig equivocar. Em vaig equivocar en fer confiança a una persona equivocada. Després de les eleccions, que va guanyar ERC, jo vaig triar, i a més vaig ser-ne el capdavanter, fer confiança a el Llopart i el seu equip, entre altres coses perquè amb el Llopart érem amics i amb el seu equip havíem treballat l’anterior legislatura i jo pensava que ens havia anat força bé. La decisió és evident que va ser equivocada, i com a màxim responsable d’aquesta decisió vaig dimitir.
Gairebé dos anys després d’aquesta moció de censura, com veu la gestió del govern?
Ha estat una gestió continuista, que dius, home, ja que fas una moció trenca i fes alguna cosa completament diferent. De tot allò que havíem preparat, moltes coses les han tirat endavant. Ara bé, no tot allò que estava preparat ho han tirat endavant. És a dir, han fet una gestió continuista incompleta. Volem pensar que tot es farà aquest 2022, però ja estem al mes de setembre. Per tant, anem tard.
El govern ha incorporat 8 milions d’euros del romanent de tresoreria al pressupost. Com veieu en què s’ha invertit?
Han fet el més fàcil, que és fer asfalt. De tota manera és incomplert perquè tu no pots anar asfaltant allò que et sembla, perquè han anat asfaltant carrers que estaven bé i han deixat d’asfaltar carrers que feia molta falta que s’arreglessin. Per què? Nosaltres dèiem que s’ha de fer un pla d’asfalt, supervisat pels tècnics, en el qual posem un ordre i fem un circuit perquè cada 10 o 15 anys haguem asfaltat tot Piera, perquè el municipi té un problema, i és que té més de 50 quilòmetres quadrats. Per tant és molt difícil mantenir-lo. Han agafat els projectes que teníem i n’han fet algun més, asfalt bàsicament. Però tenim un pavelló del tot insuficient i no han fet res, tenim un camp de futbol petit, i ho sabem tots, i no han fet res, no tenim oficina d’atenció al públic i n’hauríem de tenir, hauríem de tenir oficina de turisme, les vies verdes estan aturades... Piera és un municipi que té 19 nuclis i els hem d’unir, com? Ho vam començar i pensem que és una molt bona idea, tothom estava content. Vies verdes: han fet alguna cosa des que hem marxat nosaltres? No. N’hi ha una que està molt a punt, que és la de Piera a Can Aguilera passant per Can Martí i pel bosc de l’Àliga. El projecte està a punt, els diners els tenim, per què no es fa? No ho sabem. Tu fas una moció per millorar molt la gestió que feies. Si el que fas és seguir amb el que estaves fent i deixar de fer moltes coses que estaven a punt, per què has fet una moció? Per posar-t’hi tu? Per interès personal? Molt bé, però llavors no expliquem sopars de duro.
La Policia Local pateix una manca d’efectius que ara s’està resolent. Es continua reclamant una comissaria de Mossos...
La comissaria de Mossos d’Esquadra ja s’ha demanat en diverses ocasions. Què passa? Que et diuen que sí però a l’hora de la veritat no hi ha manera que la posin. Hem ofert pagar el terreny, us paguem la comissaria, ho posem tot, però no ens n’hem sortit. Un altre problema que també portem anys arrossegant és que tenim pocs policies pels quilòmetres quadrats que tenim a Piera. La nostra aposta era tenir una patrulla al centre del poble, que és on habitualment hi ha més problemes, i una altra patrulla que vagi pels diferents nuclis urbans que tenim a Piera. Aquest era l’objectiu final; han passat dos anys i encara no s’ha fet. Ho vam explicar públicament en roda de premsa amb Junts per Piera, amb tot el que volíem fer aquesta legislatura. I una era aquesta, doblar el nombre d’efectius de la Policia Local.
Quina ha de ser la posició de Piera sobre l’abocador dels Hostalets de Pierola?
Nosaltres pensem que el territori crea una sèrie de deixalles i de porqueria que s’han de gestionar. El territori ha de pagar el peatge. Aquí ja l’hem pagat. Això és una cosa que les administracions haurien de tenir clar. Tu quan poses un abocador al territori has de dir claríssim “aquest abocador és per vint anys”. Si és així i la gent s’ho creu, perfecte, perquè ha de ser itinerant, tothom ha de pagar aquest peatge perquè tots generem deixalles. Què és el que pensem nosaltres? Que això no s’acabarà mai, aniran fent ampliacions i ampliacions. S’ha acabat, ara que vagi a un altre cantó. Hi ha una sèrie d’emissions de CO2, de fums perjudicials. En aquest cas Piera es veu poc afectada, una part de Can Bonastre, una part de Can Mas, però de tant en tant, quan canvia l’aire, també ens afecta. Hi ha municipis com Masquefa que n’estan molt afectats; per tant hem de ser solidaris amb tothom. La nostra posició és molt clara: no a l’ampliació.
El gran repte de la gestió municipal a Piera és que està dispers en 19 nuclis...
És clar, qualsevol cosa. Per exemple, l’enllumenat, quilòmetres i quilòmetres de carrers perquè hi ha molts nuclis que són de cases amb jardí. No és el mateix il·luminar això que un bloc de pisos. Recollida d’escombraries, en una ciutat compacta amb quatre contenidors fas, aquí n’has de tenir 50 i tot i així dones un servei insuficient. El transport públic... Tot es fa molt més difícil, molt més costós i a la vegada menys eficaç. Però és el municipi que tenim. Per tant, aprofitem-ho, potenciem-ho. Per exemple, fem vies verdes, que són molt maques i a més ens portaria turisme.
Piera ha impulsat una aliança amb Masquefa i els Hostalets de Pierola per impulsar sòl industrial a la zona.
Això és fum. Això i res és el mateix. Vam preparar un POUM on delimitàvem molt bé els polígons industrials, un d’ells a prop de Masquefa... Això ens ho van tombar perquè hi havia un defecte de forma. L’equip de govern ha fet alguna cosa? Ha impugnat això, ha presentat un contenciós? No. No ha fet res. Per què? Perquè tant els fa. Això és propaganda. Darrere d’aquest anunci no hi ha res. No hi ha cap documentació, no hi ha res. Hi ha l’anunci, hi ha un mapa i res més. Ara, fem la foto i fem la propaganda. Això no ho havíem fet nosaltres ni ho faríem mai.
No aspira a la reelecció en les properes eleccions. Per què?
Jo sempre m’he presentat a les primàries d’Esquerra perquè jo sempre dic que la feina de fer de regidor o d’alcalde del teu poble és la més maca que hi ha, poder treballar pels teus veïns. Però vam fer primàries i va guanyar la Neus Núñez i, per tant, tot el suport a la Neus, que és una molt bona candidata. Per això no segueixo, bàsicament. Entre altres coses, en fer-me la moció m’he reincorporat a la meva feina i estic molt engrescat, i fer de regidor o d’alcalde del teu municipi porta molt de temps i per tant ara no estic amb possibilitat de poder-ho fer.
Quin balanç fa de la seva trajectòria a l’Ajuntament de Piera?
El balanç? Home jo el faig molt bo. Jo em vaig presentar la primera vegada perquè crèiem que podíem fer les coses millor que els altres i que podíem fer moltes coses pel nostre municipi. En tots els àmbits s’han fet canvis cap a bé, i jo els he liderat. Per tant en aquest cas estic content i faig un balanç positiu de tot plegat. Amb què em quedo? Amb la idea que han quedat moltes coses per fer. Penso que si la història és justa passaré com un bon alcalde i un bon regidor a qui van fer fora per denúncies falses, que era l’única manera que tenien de fer-nos fora. De fet encara hi seríem. Jo vull recordar que Esquerra quan vam entrar nosaltres no treia ni un regidor, i va passar a governar sempre i a tenir l’alcalde. Per tant, alguna cosa devíem fer bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona