Política

L’ANC segueix el full de ruta per aixecar la DUI el 2023

Ahir va tancar la tanda de reunions, amb la CUP i ERC, sense haver obtingut suport a la seva proposta

Reclama una “àrea de confluència” independentista per teixir “ponts de diàleg”

L’ANC seguirà el seu full de ruta per fer declarar la independència durant el primer semestre del 2023, encara que ahir va constatar que no té el suport dels partits independentistes. Així ho va advertir ahir a la tarda el vicepresident de l’entitat, Jordi Pesarrodona, en declaracions a les portes del Parlament, després d’haver-se reunit al matí amb la CUP –que no va voler que es fessin declaracions sobre la trobada– i amb ERC a la tarda.

Al matí, Carles Riera i Marina Sirvent, del grup parlamentari de la CUP, es van reunir a la seu de l’Assemblea amb el vicepresident d’aquesta entitat, Jordi Pesarrodona, la tresorera Ada Ferrer i el secretari nacional Josep Lluís Rodríguez. A la tarda, la delegació de l’Assemblea va tornar de nou al Parlament de Catalunya, on dilluns es va reunir amb Junts, per trobar-se amb Marta Vilalta i Meritxell Serret, del grup parlamentari d’Esquerra Republicana.

Segons el representant de l’ANC, Vilalta i Serret es van mantenir en la línia de la negativa del president de la Generalitat de considerar la proposta de la declaració d’independència, però es van mostrar disposats, va dir, a establir ponts de nou amb la societat civil independentista. “És que el poble és el que té la responsabilitat de fer pressió i dur a terme la independència”, va dir Pesarrodona en acabar les reunions. I hi va afegir: “Veiem decidida la gent, la força de la gent. Ahir era 20 de setembre i fa cinc anys hi havia gent decidida a tot; ara cal tornar a una mobilització continuada.”

Finalment, el representant de l’ANC va insistir que si els partits no mostraven cap proposta per dur a terme la independència, l’entitat es trobarà en la necessitat d’impulsar la llista cívica que preveu en el seu full de ruta.

Vilagrà respon a Sánchez

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va assegurar ahir que és evident que un procés de negociació “no és fàcil”, després que el president espanyol, Pedro Sánchez, demanés dimarts passat als catalans que tinguin “paciència”. La consellera va instar a “trobar sortides i propostes concretes”. “El calendari és molt clar, d’aquí a finals d’any hem de tenir propostes concretes sobre desjudicialització”, hi va afegir Vilagrà.

Vilagrà també va afirmar que la proposta fiscal del PP d’Andalusia “està fora de lloc” perquè promou “la lluita entre territoris”. “Catalunya aposta per un estat del benestar i un model productiu català forts.” En aquest sentit, va tornar a demanar a l’Estat que inverteixi en infraestructures.

LES FRASES

És que és el poble el que té la responsabilitat de fer pressió i dur a terme la independència
Jordi Pesarrodona
vicepresident de l’anc
Ara farà cinc anys que hi havia gent decidida a tot. Ara cal tornar a una mobilització continuada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia