Política

Sánchez demana “no confondre” amb rodalies

La ministra respon així a la petició de Puigneró reclamant el traspàs del servei

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va reclamar ahir al vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que “no confongui la ciutadania” amb rodalies. “Vostè sap que l’Estatut no empara la transferència de les infraestructures de la Xarxa Ferroviària d’Interès General, ja que hi transiten serveis que escapen de les competències autonòmiques”, indica la ministra en una carta de resposta a la missiva que li va enviar el vicepresident fa uns dies després de l’avaria informàtica que va deixar sense servei de trens Catalunya durant unes hores. Amb tot, la ministra ofereix “culminar” la transferència dels recursos econòmics.

“Vostè és igualment coneixedor de la realitat legal i administrativa del material rodant i de personal”, continua. La ministra assenyala en la carta que “perquè la Generalitat de Catalunya gestioni plenament el servei de rodalies, l’Estat ha de transferir-li els recursos necessaris i ha d’existir seguretat jurídica per a tots els agents del servei”. “Així ho reconeixem i reitero el compromís d’aquest govern per complir aquesta transferència”, continua la ministra, que també demana al vicepresident que el grup de treball acordat al febrer es torni a reunir i elevi una “proposta consensuada” a la comissió mixta d’Assumptes Econòmics i Fiscals (Cmaef). Sánchez manté que la situació del 9 de setembre passat va ser un “incident sense precedents” durant l’actualització del Centre de Trànsit Centralitzat de Barcelona després de la renovació del febrer passat. La ministra també recorda que s’ha obert una investigació sobre aquests fets. Després de rebre la carta de la ministra, fonts del Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori han dit que la posició del govern és “clara” i que “malauradament els fets parlen per si sols”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista