Política

regne unit

Truss opta per una històrica baixada d’impostos per a impulsar l’economia

L’endeutament del govern augmentarà en 81.668 milions d’euros

El govern britànic ha exposat aquest divendres un ambiciós “pla de creixement” per a impulsar l’economia i afrontar l’augment en el cost de la vida, sobretot en l’energia, amb la baixada d’impostos més gran escomesa en aquest país en 50 anys.

En una declaració davant la Cambra dels Comuns (cambra baixa), el ministre d’Economia, Kwasi Kwarteng, ha desgranat el programa que implementarà el nou Executiu de Liz Truss per a incentivar el creixement, amb mesures fiscals que inclouen la retallada de l’impost sobre la renda a partir d’abril de 2023.

En exposar la seva visió econòmica per al Regne Unit, titllada per l’oposició laborista de “jugada desesperada”, Kwarteng ha revelat que es rebaixarà “el tipus bàsic de l’impost sobre la renda al 19% l’abril de 2023, un any abans (del que es preveu)”.

Això implicarà –segons ha explicat– una “retallada fiscal per a més de 31 milions de persones en tot just uns mesos” i “s’abolirà la taxa més elevada del 45%” d’aquest impost.

“Això simplificarà el sistema fiscal i farà que el Regne Unit sigui més competitiu”, ha defensat el polític tory, al mateix temps que ha remarcat que la mesura “incentivarà el creixement i beneficiarà a tota l’economia i a tot el país”.

També es preveu una rebaixa de la taxa sobre la compra d’habitatges (el denominat “stamp duty”) a Anglaterra i Irlanda del Nord, elevant a 250.000 lliures (286.000 euros) el preu de l’habitatge a partir del qual s’ha de pagar aquest tribut.

En el cas de les persones que adquireixin propietat per primera vegada, el llindar s’elevarà de 300.000 a 425.000 lliures (de 343.000 a 487.000 euros), ha precisat.

El nou canceller de l’Exchequer ha informat així mateix que es cancel·larà l’increment previst per a 2023 de l’impost de societats i s’erradicarà l’actual límit a les primes que perceben els banquers, aquesta última, una mesura que ha generat controvèrsia.

Fins ara, segons les actuals regles acordades després de la crisi financera en el marc de la Unió Europea, la bonificació que percep un banquer no pot superar el doble del seu salari anual, a menys que hi hagi un acord entre accionistes.

Pel que fa a l’augment per a 2023 de la contribució a la seguretat social –d’1,25 punts percentuals– introduït per l’anterior titular d’Economia, Rishi Sunak, aquest es revertirà a partir del 6 de novembre, segons ha dit.

A més, els increments programats en els impostos sobre la cervesa, sidra, vi i begudes destil·lades també s’eliminaran.

Tots aquests anuncis signifiquen que l’endeutament del govern augmentarà en 72.000 milions de lliures (81.668 milions d’euros), segons va precisar avui el Tresor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona